Tahran Maratonu hakkında soruşturma başlatıldı
İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 10 kilometrelik maratonun ardından organizasyon yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı. Tahran Başsavcılığı, etkinlikte “dini ve hukuki” kurallara uyulmadığını savundu.
Fotoğraf: Blondinrikard Fröberg from Göteborg, Sweden/Wikimedia Commons CC BY 2.0
İran yargısı, Tahran’da düzenlenen maraton organizasyonunda “dini ve hukuki” kurallara uyulmadığı gerekçesiyle organizasyon yetkilileri hakkında adli soruşturma başlattı.
İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, Tahran Başsavcılığı etkinliğin düzenlenmesinde görev alan kişiler ve organizasyon sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yetkililer hakkında adli işlem sürecinin başlatıldığı bildirildi.
Kadın koşucuların görüntüleri tepki çekti
Tahran’da dün Velayet Parkı’nda düzenlenen 10 kilometrelik koşuya çok sayıda kişi katıldı.
Etkinliğin ardından başörtüsü takmayan bazı kadın koşucuların görüntülerinin yayımlanması, İran’da bazı kesimlerin tepkisine neden oldu.
Soruşturmanın, organizasyonda dini ve hukuki kurallara uyulmadığı yönündeki gerekçeyle başlatıldığı belirtildi.
(Dış Haberler)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et