Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: 'Partideki hikâyem bir makamla başlamadı, atanmış bir yönetimin kararıyla da silinemez'
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan kararla partiden ihraç edildi. Tuncer, "Suçlamayı açıklamadan, savunma hakkını kullandırmadan ceza vermek adalet değildir" diyerek tepki gösterdi.
Fotoğraf: ANKA
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan kararla partiden ihraç edildi. Tuncer, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, karara tepki göstererek, "Bugün hâlâ neyle suçlandığımı bilmiyorum. Suçlamayı açıklamadan, savunma hakkını kullandırmadan ceza vermek adalet değildir. Benim bu partideki hikâyem bir makamla başlamadı, atanmış bir yönetimin kararıyla da silinemez” dedi.
‘Savunma hakkımı kullanmama imkan tanınmadı’
CHP’de yıllardır farklı kademelerde görev yapmış bir siyasetçi olarak partiden ihraç edilmesi kararını kabul etmediğini belirten Tuncer, “Somut gerekçesi tarafıma açıklanmadan ve savunma hakkımı kullanmama imkân tanınmadan verilen bu kararı haksız, hukuksuz ve örgütümüzün demokrasi kültürüne aykırı buluyorum” şeklinde konuştu.
Avukatları aracılığıyla Disiplin Kurulu’na defalarca başvurarak hakkındaki iddiaların açıklanmasını ve dosyadan örnek verilmesini istediğini belirten Tuncer, kendisine yalnızca kendi başvuru ve itiraz belgelerinin nüshalarının gönderildiğini, suçlamaya ilişkin herhangi bir somut bilgi, belge veya gerekçe sunulmadığını ifade etti. Tuncer, “Bugün hâlâ neyle suçlandığımı bilmiyorum. Suçlamayı açıklamadan, savunma hakkını kullandırmadan ceza vermek adalet değildir” dedi.
‘Bu karar, atanmış yönetimin demokrasi anlayışını ortaya koyuyor’
Tuncer şu ifadelere yer verdi:
“Benim bu partideki hikâyem bir makamla başlamadı, atanmış bir yönetimin kararıyla da silinemez. Bugün 'mutlak butlan' süreciyle partinin başına atanan yönetim, yılların emeğini ve örgütün iradesini masa başında aldığı kararlarla yok sayabileceğini düşünüyor. Atanmış olmak, bu partinin sahibi olmak değildir. Yönetim koltuğunda oturmak; geçmişi silme, emeği küçümseme ve farklı düşünenleri susturma yetkisi vermez. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir yönetimin siyasi hesaplarına teslim edilemez.”
Ülkeye hukuk ve adalet vadedenlerin, kendi yol arkadaşlarının savunma hakkını yok saymasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Tuncer, “Bu karar, benim geçmişimi değil, kararı verenlerin demokrasi anlayışını ortaya koymaktadır” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Tuncer, “Mezitli halkına verdiğim sözün arkasındayım. Bana oylarıyla bu görevi emanet eden hemşehrilerimin güvenine layık olabilmek için daha çok çalışacağım. Her bir oyun ardındaki umudun, beklentinin ve omuzlarıma yüklediği sorumluluğun bilincindeyim” ifadelerini kullandı.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et