19.09.2026 13:06

AB'den ABD'ye Filistin heyeti çağrısı: Vize kararını gözden geçirin

ABD’nin Filistin heyetine BM Genel Kurulu için vize vermeme kararına Avrupa Birliği’nden tepki geldi. AB, Washington’a kararını yeniden değerlendirme çağrısı yaptı.

AB'den ABD'ye Filistin heyeti çağrısı: Vize kararını gözden geçirin

Fotoğraf: ANKA

Avrupa Birliği, ABD’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılacak Filistin heyetinin bazı üyelerine vize vermeme kararını yeniden değerlendirmesini istedi.

AB Dış İlişkiler Servisi (EEAS) tarafından yapılan açıklamada, Filistin heyetinin üyelerine art arda ikinci yıl ABD giriş vizesi verilmemesinden duyulan üzüntü ifade edildi.

Kararın, Filistin heyetinin New York’ta düzenlenecek BM 81. Genel Kurulu çalışmalarına katılımı öncesinde alındığı hatırlatılan açıklamada, ABD’nin BM ile yaptığı merkez anlaşmaları ve ev sahibi ülke olarak üstlendiği yükümlülüklere dikkat çekildi.

AB, “ABD’yi bu kararı yeniden değerlendirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Abbas’ın konuşması video üzerinden yapılacak

ABD yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da aralarında bulunduğu üst düzey Filistinli yetkililere yönelik vize kısıtlamalarını ikinci yıl da sürdürme kararı almıştı.

BM Genel Kurulu ise 17 Eylül’de ABD’nin vize vermediği Abbas’ın Genel Kurul’a video aracılığıyla hitap etmesine olanak sağlayacak kararı 3’e karşı 152 oyla kabul etmişti.

BM 81. Genel Kurul görüşmelerinin gelecek hafta New York’ta yapılması planlanıyor.

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.09.2026 10:57 / Güncelleme: 11:01

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: 'Partideki hikâyem bir makamla başlamadı, atanmış bir yönetimin kararıyla da silinemez'

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan kararla partiden ihraç edildi. Tuncer, "Suçlamayı açıklamadan, savunma hakkını kullandırmadan ceza vermek adalet değildir" diyerek tepki gösterdi.

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: "Partideki hikâyem bir makamla başlamadı, atanmış bir yönetimin kararıyla da silinemez"

Fotoğraf: ANKA

19.09.2026 10:47

Amedspor-Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Son dört resmi maçını kazanan siyah-beyazlılar, milli ara öncesi Diyarbakır'dan 3 puanla dönmek istiyor.

Amedspor-Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Fotoğraf: Diyarbakır stadı

19.09.2026 11:25

Anayasa Mahkemesi: Özgür Özel'in ifade özgürlüğü ihlal edildi

AYM, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in, Fuat Oktay'a 10 bin TL tazminat ödemesi kararı üzerine yaptığı başvurusu ile ilgili; Özel'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine ve Özel'e 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi: Özgür Özel'in ifade özgürlüğü ihlal edildi

Fotoğraf: Yeni Parti

19.09.2026 07:13 / Güncelleme: 09:05

Kırıkkale'de boş arazide ceset bulundu: 2 kişi gözaltına alındı

Kırıkkale'de boş arazide hareketsiz halde bulunan 25 yaşındaki Erkan Düz'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Kırıkkale'de boş arazide ceset bulundu: 2 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

19.09.2026 11:54

ABD ile Litvanya arasında kritik mineraller anlaşması

ABD ve Litvanya, ileri teknoloji ve savunma sanayisinde kullanılabilecek kritik minerallerin tedarik zincirlerini güçlendirmeyi amaçlayan çerçeve anlaşmaya imza attı.

ABD ile Litvanya arasında kritik mineraller anlaşması

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!