10.09.2026 11:21 / Güncelleme: 13:57

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma: Gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011’de Silivri Cezaevi’nde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturmada gözaltına alınan, olay tarihinde cezaevinde görevli 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma: Gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi

 

İstanbul — Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

AA'nın haberine göre Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan 10 şüphelinin İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edildi.

Ne olmuştu?

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, Oda TV davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde 12 Kasım 2011’de yaşamını yitirdi. Kozinoğlu’nun ölüm nedeni o dönem kalp krizi olarak açıklanırken, ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 Nisan 2012’de takipsizlik kararı verildi.

Dosyanın yeniden incelenmesinin ardından Silivri Sulh Ceza Hakimliği, 26 Ağustos 2026’da takipsizlik kararını kaldırdı ve soruşturma yeniden başlatıldı. Soruşturma kapsamında Kozinoğlu’nun yaşamını yitirdiği tarihte cezaevinde görev yapan 11 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 10’u gözaltına alınırken bir kişinin yurt dışında olduğu bildirildi.

Dosyada cezaevi ve sağlık görevlilerinin ifadeleri arasındaki çelişkiler ile Kozinoğlu’nun fenalaştığı sırada yaşananlara ilişkin kamera kayıtları incelemeye alındı.

Soruşturmanın devamında Kozinoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. Mezardan alınacak örneklerle Kozinoğlu’na cezaevinde farklı bir ilaç verilip verilmediğinin araştırılacağı belirtildi. Ölümünden kısa süre önce talep ettiği belirtilen Coraspin ve vitamin hapına ilişkin toksikolojik ve kimyasal inceleme yapılacağı kaydedildi.

Kozinoğlu’nun cezaevinde kaleme aldığı belirtilen el yazısı savunma notları da soruşturma dosyasına dahil edildi.

(Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.09.2026 09:27

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Belçika'da yumurtalardan kaynaklanan salmonella salgınında vaka sayısı 318'e yükseldi. Yetkililer, riskli yumurtaların tüketilmemesi ve satın alınan ürünlerin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Yumurtalardan bulaşan salmonella salgını büyüyor: 318 kişi hastalandı

Fotoğraf: engin akyurt/Unsplash

10.09.2026 14:04

Süper Lig’in 5 haftasında Beşiktaş, Erzurumspor'u evinde ağırlayacak: Rıdvan Yılmaz sakatlık nedeniyle kadroda yok

Beşiktaş, Süper Lig'in 5’inci haftasının açılış maçında sahasında Erzurumspor FK’yı ağırlayacak. Kasık sakatlığından dolayı Rıdvan Yılmaz kadroda yer almayacak.

Süper Lig’in 5 haftasında Beşiktaş, Erzurumspor'u evinde ağırlayacak: Rıdvan Yılmaz sakatlık nedeniyle kadroda yok

Fotoğraf: DHA

10.09.2026 14:49

Cezayir, BAE ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdı

Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile diplomatik ilişkilerini bitirme kararı aldığını açıkladı. Açıklamada yapılan birçok uyarıya rağmen BAE'nin kışkırtıcı ve düşmanca eylemlerinde ısrarcı olduğu ifade edildi.

Cezayir, BAE ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdı

Fotoğraf: Pixabay

10.09.2026 11:28

Çanakkale halkı tedirgin: Atikhisar barajında kıyıya vuran balıklar su güvenliği kaygılarını artırdı

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı Atikhisar Barajı’nda çok sayıda balığın kıyıya vurması endişe yarattı. Baraj havzasındaki maden projeleri nedeniyle su güvenliğine ilişkin kaygılar yeniden gündeme geldi.

Çanakkale halkı tedirgin: Atikhisar barajında kıyıya vuran balıklar su güvenliği kaygılarını artırdı

Fotoğraf: Çanakkale Belediyesi 

10.09.2026 15:41

İBB Şehir Tiyatroları yeni sezona 'Hazır mıyız?' diyerek başlıyor: 52 oyun sahnelenecek

İBB Şehir Tiyatroları, 2026-2027 sezon repertuvarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. “Hazır mıyız?” mottosuyla açılacak yeni sezonda repertuvarda 52 oyun yer alacak.

İBB Şehir Tiyatroları yeni sezona “Hazır mıyız?” diyerek başlıyor: 52 oyun sahnelenecek

Fotoğraf: Merve Tur/Evrensel

10.09.2026 10:39

Rusya: Ukrayna’da askeri depo, liman altyapısı ve gemileri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mıkolayiv kentindeki İHA deposunun yanı sıra Çornomorsk ve Odessa limanlarındaki askeri yük altyapısının hedef alındığını açıkladı. Bakanlık, iki gemi ve bir römorkörün de vurulduğunu bildirdi.

Rusya: Ukrayna’da askeri depo, liman altyapısı ve gemileri vurduk

Fotoğraf: Alvesgaspar/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!