09.09.2026 18:22

Sırbistan Cumhurbaşkanı, meclisi feshettiğini ve erken seçimin 25 Ekim'de yapılacağını duyurdu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ulusal Meclis'i fesheden kararnameyi imzaladı ve erken genel seçimin 25 Ekim'de yapılacağını bildirdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, meclisi feshettiğini ve erken seçimin 25 Ekim'de yapılacağını duyurdu

Fotoğraf: duma.gov.ru/Wikimedia Commons CC BY 4.0

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, halka sesleniş konuşmasında, ülkede uzun süredir devam eden siyasi gerilimler ve toplumdaki bölünmeler nedeniyle seçimlerin gerekli olduğunu belirtti.

Aleksandar Vucic, "Sırbistan, son 1,5 yılda iç siyasi sahnede büyük çalkantılar yaşadı. Bu çalkantılar yalnızca ülkedeki siyasi partiler ve aktörler arasındaki çatışmalardan kaynaklanmadı, yabancı güçlerin de ciddi müdahaleleri oldu." ifadelerini kullandı.

Sırbistan Ulusal Meclisinin feshedilmesine ilişkin kararnamenin içeriğini de okuyan Vucic, kararın Sırbistan Anayasası'nın 109. maddesi ve hükümetin 7 Eylül 2026 tarihli gerekçeli teklifi uyarınca alındığını kaydetti.

"17 Aralık 2023'te seçilen Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Meclisini feshediyorum." diyen Vucic, erken genel seçimin 25 Ekim'de yapılması için alınan kararı da imzaladığını duyurdu.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
09.09.2026 12:09

Türkiye'nin köprülerine göz diken Fransız şirkette Mehmet Şimşek imzası

Fransız altyapı şirketi Meridiam’ın Türkiye’deki köprü ve otoyolların işletme hakkı devriyle ilgilendiği belirtilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2022-2023 yıllarında şirketin Gözetim Kurulunda görev yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin köprülerine göz diken Fransız şirkette Mehmet Şimşek imzası

Fotoğraf: DHA

09.09.2026 15:42

Kremlin Sözcüsü Peskov: ABD arabuluculuğundaki Ukrayna görüşmelerinin yakında yeniden başlamasını umuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesine yönelik ABD arabuluculuğundaki barış görüşmelerinin yakın zamanda yeniden başlamasını umduğunu bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov: ABD arabuluculuğundaki Ukrayna görüşmelerinin yakında yeniden başlamasını umuyoruz

Fotoğraf: ANKA

09.09.2026 15:36 / Güncelleme: 16:18

Şırnak’ta hastane inşaatında iş cinayeti: Asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Şırnak’ta yapımı süren Bölge Hastanesi inşaatında üçüncü kattan asansör boşluğuna düşen 59 yaşındaki Hüseyin A, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şırnak’ta hastane inşaatında iş cinayeti: Asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Johnnybam/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!