08.09.2026 06:46 / Güncelleme: 07:04

Resmi Gazete'de yayımlandı: Sayıştay ve 3 bakanlığa yeni atama yapıldı, 2 il müdürü görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Sayıştay, MEB, Ticaret ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarında yeni atamalar yapıldı. Düzce Ticaret ve Mersin Kültür il müdürleri görevden alındı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Sayıştay ve 3 bakanlığa yeni atama yapıldı, 2 il müdürü görevden alındı

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hazırlanan atama ve görevden alma kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararlar kapsamında Sayıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumunda önemli kadro değişiklikleri yapılırken iki il müdürü görevden alındı.

Yayımlanan karara göre, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akcan, Sayıştay Savcılığı görevine getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen atamalarda Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay görevden alınırken, boşalan Mersin İl Müdürlüğü koltuğuna Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba atandı. Bakanlık bünyesinde açık bulunan Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Osman Fadıl Üner, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Abdullah Oğuz ve Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Süleyman Demirtaş getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü görevine Faruk Berat Akçeşme getirildi. Ticaret Bakanlığı tarafında ise Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğüne Adil Yıldırım getirildi. Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerindeki düzenlemelerde Düzce Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar görevden alınırken; Çorum Ticaret İl Müdürlüğüne Fatih İncitmez, Hatay Ticaret İl Müdürlüğüne Hüseyin Yalçın Koca, Konya Ticaret İl Müdürlüğüne Burak Nerse ve Malatya Ticaret İl Müdürlüğüne Gazi Dinçaslan atandı.

Ayrıca Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine Yasin Aydoğan ve Recep Aydın getirildi.

(Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.09.2026 06:14

Meteoroloji'den çifte uyarı: Marmara ve Ege kuvvetli rüzgara, Karadeniz yağmura teslim

Karadeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Marmara ve Ege'de rüzgarın hızı saatte 60 kilometreyi bulacak. İç ve doğu kesimlerde ise hava sıcaklığı 4 ila 6 derece artacak.

Meteoroloji'den çifte uyarı: Marmara ve Ege kuvvetli rüzgara, Karadeniz yağmura teslim

Fotoğraf: Alex Souza/Pexels

08.09.2026 05:47 / Güncelleme: 06:44

Avcılar'da asfalt kamyonu alt geçide düştü: Sürücü yaralandı

İstanbul Avcılar'da virajı alamayarak kontrolden çıkan asfalt kamyonu alt geçit yoluna devrildi. Yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken alt geçit yolu çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Avcılar'da asfalt kamyonu alt geçide düştü: Sürücü yaralandı

Fotoğraf: Muhammed Ali Yiğit/AA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
07.09.2026 21:15 / Güncelleme: 08.09.2026 00:06

AKP'ye geçen Bingöl'e Tuzla meclis toplantısında tepki: Yolsuzluğun üzerini örttünüz

İBB CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlı, Tuzla Belediye Meclisi toplantısında AKP'ye geçen Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'e tepki göstererek "Sorunun kaynağını yaratanlarla aynı saflara geçip yolsuzluğun üzerini örttünüz" dedi.

AKP'ye geçen Bingöl'e Tuzla meclis toplantısında tepki: Yolsuzluğun üzerini örttünüz

Fotoğraf: ANKA

08.09.2026 00:10

Asgari ücret resmi enflasyon karşısında dahi yüzde 23.6 eridi: Ücret düşürme operasyonu ‘hedefine’ ulaştı

Ücretler OVP marifetiyle reel olarak düşürüldü. 2024 yılı ocak ayında 17 bin 002 TL olan asgari ücretin bugünkü parasal değeri (resmi enflasyon kadar artırılsaydı) 36 bin 757 TL oldu.

Asgari ücret resmi enflasyon karşısında dahi yüzde 23.6 eridi: Ücret düşürme operasyonu ‘hedefine’ ulaştı

Fotoğraf: AA

07.09.2026 20:15

Estetik cerrahi platformuna siber saldırı: 220 bin kişinin verileri çalındı

Güney Kore'de "Gangnam Unni" isimli estetik cerrahi platformuna yönelik siber saldırı sonucu yaklaşık 220 bin kullanıcının kişisel bilgileri ile hassas verileri sızdırıldı.

Estetik cerrahi platformuna siber saldırı: 220 bin kişinin verileri çalındı

Fotoğraf: Philipp Katzenberger/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!