05.09.2026 09:40

Enerji projeleri için yeni kararlar: Birçok ilde acele kamulaştırma

Elektrik iletim hatları ile petrol ve doğal gaz projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. TEİAŞ ve TPAO tarafından yapılacak kamulaştırmaların bir bölümünde taşınmazların mülkiyeti alınacak, bir bölümünde ise irtifak hakkı kurulacak.

Enerji projeleri için yeni kararlar: Birçok ilde acele kamulaştırma

Fotoğraf: ANKA

Zeliha Irmak
[email protected]


 

Türkiye’nin farklı illerinde yürütülecek elektrik iletim hatları ile petrol ve doğal gaz arama ve üretim projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kamulaştırmalar TEİAŞ ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla enerji ve altyapı projelerine ilişkin acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararlara göre Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait 400/154 kV Yeşilhisar TM İrtibat Hatları, 380 kV Altınkaya-Sinop Enerji İletim Hattı ve 154 kV Çekerek Havza-Turhal Enerji İletim Hattı projeleri kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Enerji iletim hatlarının güzergahına denk gelen taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. İletkenlerin salınım alanlarında ise irtifak hakkı kurulacak.

Nizip OSB için de kamulaştırma

154 kV Nizip OSB Transformatör Merkezi Sahası Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan taşınmazların da TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

154 kV Çekerek Havza-Turhal Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında belirlenen taşınmazlar da kamulaştırma kararları arasında yer aldı.

Trakya'daki petrol ve doğal gaz projesi de kapsamda

Bir diğer acele kamulaştırma kararı ise Trakya Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim Projesi için alındı.

Petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetleri kapsamında ruhsat sahalarında ihtiyaç duyulan taşınmazlar TPAO tarafından acele kamulaştırılacak.

Kamulaştırma; petrol ve doğal gaz arama ve üretim lokasyonları ile bunların yolları, petrol ve doğal gaz boru hatları, enerji nakil hatları, üretim kampları, idari kampüs alanları ve depolama tesislerinin kurulacağı alanları kapsayacak.

Belirlenen taşınmazlar ihtiyaca göre mülkiyet yoluyla kamulaştırılabilecek ya da üzerlerinde daimi veya geçici irtifak hakkı kurulabilecek.

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.09.2026 07:42 / Güncelleme: 08:10

TL’deki değer kaybı kamu işletmelerine yansıdı: DHMİ’de altı ayda 5,9 milyar TL’lik kambiyo zararı

Türk Lirasındaki değer kaybı kamu işletmelerinin bilançolarına yansımaya devam ediyor. DHMİ’nin 2017’de 340,5 milyon TL olan kambiyo zararı, 2026’nın ilk altı ayında 5 milyar 976 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

TL’deki değer kaybı kamu işletmelerine yansıdı: DHMİ’de altı ayda 5,9 milyar TL’lik kambiyo zararı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi

05.09.2026 00:20 / Güncelleme: 09:12

Suriye’deki tartışmalar, Rojava’dan yeni bilgiler… | Gazeteci Doğan Cihan anlattı

Suriye ve Rojava’da SDG’nin yeni orduya entegrasyonu tartışılırken, Kürtlerin kazanımlarının geleceği ve YPJ’nin akıbetine ilişkin belirsizlik sürüyor. Bölgede yükselen tepkileri ve süreci Gazeteci Doğan Cihan değerlendirdi.

04.09.2026 22:21 / Güncelleme: 22:26

Trump'ın özel temsilcileri önce Moskova'yı sonra Kiev'i ziyaret edecek

Ukrayna lideri Zelenskiy, ABD Başkanı Trump'ın özel temsilcileri Witkoff ve Kushner'ın önce Moskova'yı, pazar günü ise Kiev'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Trump'ın özel temsilcileri önce Moskova'yı sonra Kiev'i ziyaret edecek

Fotoğraf: Presidential Communications Office/Wikimedia Commons Public domain

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!