03.09.2026 14:01 / Güncelleme: 14:36

Uzaklaştırma kararı aldığı erkek tarafından darbedildi: 'Ölmeden önce sesimi duyun'

Bahçeşehir'de hemşire Ebru Anik, uzaklaştırma kararına rağmen eski sevgilisinin saldırısına uğradı. Serbest bırakılan şüpheliye ve koruma kararlarının yetersizliğine isyan eden genç kadın, "Ölmek istemiyorum" dedi.

Uzaklaştırma kararı aldığı erkek tarafından darbedildi: 'Ölmeden önce sesimi duyun'

Fotoğraf: DHA

İstanbul Bahçeşehir'de yaşayan hemşire Ebru Anik (26), hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eski sevgilisi Mustafa M. (30) tarafından oturduğu sitenin girişinde darbedildi. İlişkisi boyunca tehdit ve şiddete maruz kaldığını belirten Anik, daha önce burnunun kırıldığını ve darp raporu aldığını söyledi.

DHA'ya konuşan Anik, uzaklaştırma kararına rağmen şiddetin sürdüğünü belirtti ve "Kurtulmaya çok çalıştım. Çok taşındım, çok kaçtım. Her seferinde beni tehditle, şantajla zorla yanında tuttu. Şikayetimi geri çekmezsem eğer beni, ailemi öldürmekle, kardeşimi öldürmekle tehdit ediyordu ve ben bu yüzden şikayetimi korktuğum için geri çekmek zorunda kalıyordum" dedi.

"Ben öldükten sonra mı adalet sağlanacak?"

Sitenin girişinde güvenlik görevlilerinin gözü önünde saldırıya uğradığını belirten genç hemşire, "Uzaklaştırma kararına rağmen de 27 Ağustos tarihinde kapıma geldi. Beni sitenin bütün güvenlikleri ve site sakinleri önünde, yani gündüz apaçık, insanların içinde beni darbetti" ifadelerini kullandı.

"Polisler benden sürekli delil istediği için, ben sürekli karakola gidiyorum ve düzenli olarak sürekli zaten şikayette bulunuyorum ama delil istiyorlar. Burnum kırıldı, dediğimde bile 'Burnunuz kırıkken video var mı' diyorlar" diyerek tepkisini dile getiren Anik, saldırganın serbest kalmasını kabul edemediğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Yetkililere gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulunan Anik, "Bu adam ne kanundan, ne hukuktan, ne adaletten, ne uzaklaştırma kararından, hiçbir şeyden korkmuyor. Herkesin içinde bana bunu yapan adam, kimsenin olmadığı yerde beni yakaladığında ne yapar? Ben öldükten sonra mı adalet sağlanacak? Ben ölmek istemiyorum. Ölmeden önce sesimi duyursunlar istiyorum. Bu adam beni gördüğü yerde öldürecek" dedi.

Koruma kararları kadınları korumuyor

TÜİK’in geçtiğimiz mart ayında yayımladığı 2024 yılına dair sınırlı verileri, kadınların en çok tanıdıkları ve en yakın çevrelerindeki erkekler tarafından şiddete maruz bırakıldığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre şiddete uğrayan kadınların yüzde 74,7’si evli olduğu, boşandığı ya da birlikte olduğu erkekler veya ailesinden bir erkek tarafından şiddete uğruyor.

Aynı verilere göre fiziksel şiddete maruz kalan kadınların yüzde 56’sı evli olduğu, boşandığı ya da birlikte olduğu erkekler tarafından şiddete uğrarken, yüzde 33,8’i ise aileden bir erkeğin şiddetine maruz kalıyor.

Geçtiğimiz haftalarda da İstanbul’un en işlek semtlerinden biri olan Şişli’de Nilda Müge Şahin şikayetçi olduğu ve hakkında koruma kararı aldırdığı erkek Nazir Ilgın tarafından öldürülmüş, bu cinayet koruma mekanizmalarının eksikliğini gözler önüne sermişti.

 

(Haber Merkezi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
03.09.2026 11:39

2026 KPSS Alan Bilgisi sınav yerleri açıklandı: KPSS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

2026 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavına girecek adayların sınav yerleri belli oldu. ÖSYM, 12-13 Eylül 2026 tarihlerinde yapılacak Alan Bilgisi oturumlarının sınava giriş belgelerini AİS üzerinden erişime açtı.

2026 KPSS Alan Bilgisi sınav yerleri açıklandı: KPSS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Fotoğraf: Andy Barbour/Pexels

03.09.2026 11:53

Tuzla Deri Sanayi'de yangın: Alevler yan binalara ve ormana sıçradı

Tuzla Deri Sanayi Sitesi'nde lojistik depoda başlayan yangın, kontrolden çıkarak komşu iş yerlerine ve ormanlık alana yayıldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, patlama riskine karşı bölgede güvenlik önlemi alındı.

Tuzla Deri Sanayi'de yangın: Alevler yan binalara ve ormana sıçradı

Görseller: AA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
03.09.2026 11:50 / Güncelleme: 12:44

AKP’nin Üsküdar hazımsızlığının reçetesi: Oy hesaplarıyla gözaltı ve seçim iptali

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan başkan vekilliği seçimi AKP'nin itirazı sonucu yenilenecek. 5 Eylül’de yapılacak seçim öncesi CHP'li isimler gözaltına alındı.

AKP’nin Üsküdar hazımsızlığının reçetesi: Oy hesaplarıyla gözaltı ve seçim iptali

Fotoğraf: ANKA

03.09.2026 08:03

Uber'de yeniden yapılanmanın faturası emekçilere: 3 bin 300 çalışan işten çıkarılacak

Uber, dünya genelindeki çalışanlarının yaklaşık yüzde 10’una denk gelen 3 bin 300 kişiyi işten çıkaracak. Yeniden yapılanma kapsamında şirketin yönetici sayısı yüzde 20 azaltılacak, bazı ekipler ise birleştirilecek.

Uber'de yeniden yapılanmanın faturası emekçilere: 3 bin 300 çalışan işten çıkarılacak

Fotoğraf: SHOX ART/Pexels

03.09.2026 12:09

Yeni bir araştırmada beklenmedik sonuç: Kafatasının içinde gizlenen yeni bir organ keşfedildi

Kafatası iliğinde beyin tümörleriyle savaşan yeni bir bağışıklık merkezi keşfedildi. Glioblastomaya karşı hayatta kalma süresini uzatabilecek bu yapının, ameliyatsız jel tedavilerine ve nörolojik hastalıklara umut olması bekleniyor.

Yeni bir araştırmada beklenmedik sonuç: Kafatasının içinde gizlenen yeni bir organ keşfedildi

Fotoğraf: DHA

03.09.2026 11:16

Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: Vaka sayısı 290’a yükseldi

Yunanistan’da Batı Nil virüsü nedeniyle tespit edilen vaka sayısı 290’a yükseldi. Son bir haftada 58 yeni vakanın görüldüğü ülkede, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e ulaştı.

Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: Vaka sayısı 290’a yükseldi

Fotoğraf: Lana Kravchenko/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!