03.09.2026 07:56

Doktor Özlem Gültekin'in ölüm nedeni belli oldu: Kanında yüksek miktarda propofol tespit edildi

İzmir'de kendi kliniğinde şüpheli biçimde yaşamını yitiren Doktor Özlem Gültekin'in ölümüne ilişkin adli tıp raporu tamamlandı. Gültekin'in anestezide kullanılan propofol maddesine bağlı zehirlenme sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Doktor Özlem Gültekin'in ölüm nedeni belli oldu: Kanında yüksek miktarda propofol tespit edildi

Fotoğraf: Özlem Gültekin'in kişisel arşivi

İzmir'de kendi kliniğinde şüpheli biçimde yaşamını yitiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada adli tıp kurumu raporu tamamlandı. Raporda, 48 yaşındaki doktorun kesin ölüm nedeninin anestezide kullanılan propofol maddesine bağlı zehirlenme sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre, toksikolojik incelemeler neticesinde hazırlanan raporda; Özlem Gültekin'in kanında, iç organlarında ve mide içeriğinde yüksek miktarda propofol tespit edilirken, yapılan analizlerde herhangi bir alkol veya uçucu madde bulgusuna rastlanmadığı bildirildi. Raporda ayrıca, Doktor Gültekin'in kliniğinde serum ve propofol uygulaması yapıldığı sırada kalbinin durduğu ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği vurgulandı.

Vücuttaki kırıklar canlandırma müdahalesi kaynaklı

Otopsi raporunda, Gültekin'in vücudunda tespit edilen morluk ve kaburga kırıklarının, duran kalbi yeniden çalıştırmak amacıyla uygulanan canlandırma (CPR) müdahaleleri sırasında oluştuğu değerlendirmesine yer verildi.

Soruşturma devam ediyor

Gültekin'in şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan adli soruşturma kapsamında, klinik çalışanları ve olaya müdahale eden 112 Acil Servis personelinin de aralarında yer aldığı altı kişinin "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesi alındı. Güvenlik kamerası kayıtlarına el konulan klinikteki incelemeler ve adli süreç sürüyor.

Ne olmuştu?

İzmir'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gültekin (48), kendi özel kliniğinde serum uygulaması esnasında kalbinin durması sonucu şüpheli şekilde yaşamını yitirmişti. Haber spikeri Erhan Çelik ile boşanma sürecinde olduğu öğrenilen Gültekin'in ölümü üzerine soruşturma başlatılmış; kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi ve adli tıp kurumu incelemesi talep edilerek kliniğe ait güvenlik kamerası kayıtlarına el konulmuştu.

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
03.09.2026 06:46 / Güncelleme: 07:14

Sıcaklık yüksek, rüzgar sert: Meteoroloji'den Marmara ve Ege'ye fırtına, Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeyi sürdürürken, Meteoroloji'den iki bölge için kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Doğu Karadeniz kıyılarında ise sağanak yağış etkili olacak.

Sıcaklık yüksek, rüzgar sert: Meteoroloji'den Marmara ve Ege'ye fırtına, Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı

Fotoğraf: Imad Alassiry/Unsplash

03.09.2026 07:18

Trump'tan İran itirafı: Saldırıları İsrail'e yardım için yapıyoruz

İran'a yönelik saldırıları savunan ABD Başkanı Trump, ana hedefin İsrail olduğunu ifade etti. Hürmüz Boğazı'nda kontrolü sağladıklarını ileri süren Trump, İran'a istenildiği an yeniden saldırı düzenlenebileceği mesajını verdi.

Trump'tan İran itirafı: Saldırıları İsrail'e yardım için yapıyoruz

Fotoğraf: Beyaz Saray

02.09.2026 23:52

İsrail ordusu ve İsrailli işgalciler Batı Şeria'da bir köye baskın düzenledi: 1'i çocuk, 2 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu ve İsrailli işgalcilerin, Batı Şeria'da bir köye düzenlediği baskında 1'i çocuk, 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ve İsrailli işgalciler Batı Şeria'da bir köye baskın düzenledi: 1'i çocuk, 2 Filistinli hayatını kaybetti

Fotoğraf: IDF Spokesperson's Unit photographer/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.09.2026 20:49

İstanbul Valisi Davut Gül'den gemi kazası açıklaması: 10 mürettebattan haber alamıyoruz

İstanbul Valisi Davut Gül, gemi kazasına ilişkin, "Türk bayraklı iki gemimiz çarpıştı. Silivri'ye yaklaşık 18 mil uzaklıkta olay yeri. Gemilerimizden birinin battığını düşünüyoruz. İçerisinde bulunan 10 mürettebattan haber alamıyoruz." dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül'den gemi kazası açıklaması: 10 mürettebattan haber alamıyoruz

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!