Trump'tan İran itirafı: Saldırıları İsrail'e yardım için yapıyoruz
İran'a yönelik saldırıları savunan ABD Başkanı Trump, ana hedefin İsrail olduğunu ifade etti. Hürmüz Boğazı'nda kontrolü sağladıklarını ileri süren Trump, İran'a istenildiği an yeniden saldırı düzenlenebileceği mesajını verdi.
Fotoğraf: Beyaz Saray
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları ve ekonomik yaptırımları, İsrail'e ve Ortadoğu'ya yardım etmek amacıyla yaptıklarını savundu.
AA'da yer alan habere göre Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir akşam yemeğinde İran gündemine ilişkin konuştu. İran'a yönelik saldırıların ve ekonomik yaptırımların ardından İran'ın ekonomisinin "tamamen çöktüğünü" öne süren Trump, "Bütün bunları yüzde 99 oranla Ortadoğu'ya yardım etmek için yapıyoruz. İsrail'e yardım etmek için yapıyoruz. Bunu kendimize yardım etmek için yapıyoruz. Çünkü İsrail'i yok ettikten sonra ki bunu çok memnuniyetle yaparlardı, Ortadoğu'ya sonra da Avrupa'ya ve bazı şehirlerimize saldıracaklar. Çünkü (ABD) onları yok etmeden önce birkaç şehri yok edebilirlerdi" ifadelerini kullandı.
Trump, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nı kontrol ettiğini savunarak, petrol yüklü gemilerin oradan geçtiğini ifade etti.
Trump, daha önceki açıklamasında İran'a "istedikleri zaman" yeniden saldırılar düzenlemeye hazır olduklarını belirtmiş, Hürmüz Boğazı'nın tamamen ABD'nin kontrolünde olduğunu savunmuştu.
(Dış Haberler)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et