Girne’de gemi faciası: Hayatını kaybeden 8 kişi ile 20 kaybın kimlikleri belli oldu
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde 8 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi kurtarıldı. Arama-kurtarma çalışmaları 20 kayıp için sürerken, facia kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 9’u tutuklandı.
Fotoğraf: AA
Kuzey Kıbrıs’ın Girne kenti açıklarında 30 Ağustos’ta alabora olarak batan yolcu gemisindeki arama-kurtarma çalışmaları ikinci gününde devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin ve kayıp olarak aranan 20 kişinin kimlikleri belli oldu.
267 kişinin bulunduğu gemide 239 kişi kurtarılırken, 8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi için arama çalışmaları sürüyor. Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 9’u hakkında 3 günlük tutuklama kararı verildi.
Girne Limanı’ndan Mersin’in Taşucu Limanı’na gitmek üzere dün saat 12.30 sıralarında hareket eden özel bir firmaya ait Filojet isimli katamaran tipi yolcu gemisi, limandan ayrıldıktan kısa süre sonra kıyıdan yaklaşık 4 mil açıkta su almaya başladı.
8 kişinin kimliği açıklandı
Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri belli oldu.
Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:
- Nuray Zeytun
- Nihat Balyemez
- Reyhan Verim
- Gülcan Gürel
- Hüseyin Özdemir
- Fahri Ateş
- Nisa Toker
- Nurcan Haliloğlu
20 kişi için arama-kurtarma çalışması sürüyor
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaptığı açıklamada kayıp sayısının 20 olarak güncellendiğini ve kayıp kişilerin kimliklerinin belirlendiğini bildirdi.
Kazada kayıp olduğu açıklanan kişilerin isimleri şöyle:
- Ferdi Törer – Türkiye Cumhuriyeti
- Mustafa Demir – Türkiye Cumhuriyeti
- Mahmut Demir – Türkiye Cumhuriyeti
- Özgür Gönül – Türkiye Cumhuriyeti
- Anni Azel Hilaloğlu – Türkiye Cumhuriyeti
- Şerife Özdemir – Türkiye Cumhuriyeti
- Süleyman Erdoğan – KKTC
- Saliha Miray Biçer – Türkiye Cumhuriyeti
- Mehmet Asaf Biçer – Türkiye Cumhuriyeti
- Orhan Bekret – Türkiye Cumhuriyeti
- Nazmiye Özbolat – Türkiye Cumhuriyeti
- Elmas Demir – Türkiye Cumhuriyeti
- İsmail Kurt – KKTC
- Yulia Özcan – Türkiye Cumhuriyeti
- Ayhan Özcan – Türkiye Cumhuriyeti
- Elife Bayır – Türkiye Cumhuriyeti
- Nihat Pancar – Türkiye Cumhuriyeti
- Mustafa Kemal Yaralı – Türkiye Cumhuriyeti
- Mehmet Bayhan – Türkiye Cumhuriyeti
- Mehmet Nuri Ayran – Türkiye Cumhuriyeti
14 şüpheli mahkemeye çıkarıldı
Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gemi kaptanı, mürettebat ve şirket yetkililerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin tamamı Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarılırken, mahkeme 9 şüpheli hakkında 3 günlük tutuklama kararı verdi.
Soruşturma kapsamında geminin kazadan önceki durumu, sefer için gerekli izin ve belgeleri ile kazanın meydana geliş koşulları araştırılıyor.
KKTC'de 3 günlük yas ilan edildi
Girne açıklarında yaşanan facianın ardından Kuzey Kıbrıs'ta 3 günlük yas ilan edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenmesi planlanan kutlamalar da iptal edildi.
Arama-kurtarma çalışmalarının ise kayıp 20 kişiye ulaşılana kadar sürdürülmesi bekleniyor.
(Haber Merkezi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et