Melih Gökçek'ten soruşturma açıklaması: 'Gerekli bilgileri savcılığa vereceğim'
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, kayıt dışı para transferi ve yurt dışındaki yatırımlarına dair hakkında açılan soruşturma ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Fotoğraf: ANKA
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve ailesinin Avrupa'daki milyonlarca avroluk yatırımları ile kayıt dışı para transferlerinin yargıya taşınmasının ardından Melih Gökçek, açıklama yaptı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen soruşturma başlattığını duyurmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökçek, savcılığa gerekli bilgileri vereceğini söyledi.
Gökçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Biraz önce medyaya intikal eden bilgilere göre Ankara Başsavcılığı, Murat Ağırel’in benim hakkımdaki iddialarıyla ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla resen soruşturma başlatmıştır… Allah’ın izniyle veremeyeceğim hesabım yoktur. Gerekli bilgileri savcılığa vereceğim… Kendimi Türk adaletine teslim ediyorum…”
Ne olmuştu?
Gazeteci Murat Ağırel Onlar TV yayını ve köşe yazısında Melih Gökçek’in yurt dışındaki mal varlığına ilişkin resmi kayıtları paylaşmıştı. Ağırel’in yazısında, Almanya merkezli finansal hareketler de yer aldı. Ağırel’in ulaştığı resmi kayıtlara göre Gökçek ailesi, Düsseldorf kentinde HAMAG Holding aracılığıyla 15 daireden oluşan bir bina satın aldı.
Alımdaki resmi bedelin 3 milyon 850 bin avro olduğu, yapılan yenileme ve tadilat çalışmalarıyla birlikte toplam harcamanın 4.5 milyon avro seviyesine ulaştığı belirtildi.
(Politika Servisi)
Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...

Evrensel'i Takip Et