Rojin Kabaiş'in son yazışmalarına ulaşıldı
Rojin Kabaiş’in kaybolduğu 27 Eylül 2024’te saat 14.30 ile 18.47 arasında Instagram üzerinden yaptığı yazışmalara ulaşıldı. Kabaiş’in “hocam” diye hitap ettiği M.Ç.’nin Kabaiş’in kaybolmasının ardından hesabını kapattığı iddia edildi.
Fotoğraf: MA
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in 27 Eylül 2024’te kaybolmasına ilişkin soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı.
JINNEWS’in ulaştığı Instagram yazışmalarına göre Kabaiş, kaybolduğu gün saat 14.30’dan 18.47’ye kadar M.Ç. olduğu tahmin edilen kişiyle mesajlaştı. Yazışmalar, Rojin’in kaybolduğu saatlere kadar devam etti.
Yazışmalarda M.Ç.’nin Van Gölü sahilinde deniz kabukları bulduğunu ve isteyenlere getirebileceğini söylediği, Kabaiş’in ise buna “deniz kabuğu” şeklinde yanıt verdiği görüldü.
Mesajların devamında hediyeleşmeye ilişkin konuşmaların geçtiği ve M.Ç.’nin Kabaiş’e teşekkür ettiği aktarıldı. Kabaiş’in söz konusu kişiye “hocam” diye hitap ettiği belirtildi.
M.Ç.’nin hesabı kapatıldı
Kabaiş’in kaybolmasının ardından M.Ç.’nin Instagram hesabını kapattığı iddia edildi.
M.Ç.’nin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olduğu, daha sonra üniversiteden ayrıldığı aktarıldı. Ancak üniversiteden ne zaman ayrıldığına ilişkin bilgiye ulaşılamadı.
Dosyadaki bilgilere göre M.Ç.’nin, Rojin Kabaiş ile aynı saatlerde aynı baz istasyonlarından sinyal verdiği de öğrenildi.
Bunun yanında, soruşturma kapsamında çok sayıda kişiden DNA örneği alınmasına rağmen M.Ç.’den DNA örneği alınmadığı bilgisi aktarıldı.
Aile avukatından gözaltı ve DNA talebi
Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, yeni bilgiler üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.
Karabulut, M.Ç. ile M.Ç.’nin olay sonrasında görüştüğü M.N.K. hakkında gözaltı kararı verilmesini ve her iki kişiden DNA örneği alınmasını talep etti.
Kabaiş’in telefonunun hâlâ açılamamış olması, kaybolmasından günler sonra Google hesabına erişilmesi ve 10 Ekim 2024’te “cihaz silme” işlemi yapılmasına ilişkin kayıtların ortaya çıkmasının ardından, kaybolduğu günkü yazışmalar da soruşturmanın önemli başlıklarından biri haline geldi.
Rojin Kabaiş 27 Eylül 2024’te kaybolmuş, 18 gün sonra 15 Ekim’de Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunmuştu. Soruşturma kapsamında yeni dijital bulguların ve yazışmaların nasıl değerlendirileceği ise henüz netleşmiş değil.
(Haber Merkezi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et