24.08.2026 23:44

Dersim'de temel kazısı sırasında toprak kaydı, 5 katlı bina tahliye edildi

Dersim'de yapılması planlanan bir inşaat için gerçekleştirilen temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle, bitişiğindeki 12 daireli 5 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Dersim'de temel kazısı sırasında toprak kaydı, 5 katlı bina tahliye edildi

Fotoğraf: DHA

Dersim’de yapılması planlanan bir inşaat için gerçekleştirilen temel kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle, bitişiğindeki 5 katlı binada oturanlar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Olay, Atatürk Mahallesi Yurtkur mevkisinde meydana geldi. Yapımı planlanan bir inşaat için iş makineleriyle temel kazısı başlatıldı. Kazı çalışmaları sırasında, bitişikte bulunan 5 katlı binanın temeline yakın bölgeye kadar kazı yapıldı. Kazının ardından akşam saatlerinde, 12 dairenin bulunduğu 5 katlı binanın zemin kısmında toprak kayması meydana geldi. Sarsıntıyı hisseden bina sakinleri, korkuyla dışarı çıktı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, binanın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken tedbir amacıyla yapının elektrik ve doğal gazı kesildi. Binada yaşayanlar tahliye edilirken ekipler, yapıda ve toprak kaymasının meydana geldiği alanda inceleme başlattı.

“Deprem oldu sandık”

Tahliye edilen binada yaşayan Eren Turan, deprem olduğunu sanarak yaşlı annesi ve babasıyla dışarıya çıktıklarını belirterek, “Buranın daha önceden yan tarafta, binanın yan taraf binalarının temeli kazıldı. Sonra buraya geleceğini de söyledi. Biz bu konuda bu kararın yanlış olduğunu, buraya izin veren yetkili personelin yanlış bir karar verdiğini söyledik. Bu işlemin durdurulmasını talep ettik. Kazma işlemini yaptığında, normalde 1,5 metre aralık bırakması gerekiyordu binayla. Toprak çökünce toprağın altından su gidiyor ve o su gittikten sonra da burada normalde bir sondaj çalışması yapılıp o suyun çekilmesi lazım. Hiçbir şey yapılmadı. Müteahhit işlemlerine hızlı bir şekilde başlayarak hemen temeli döktü. Hemen hızlı bir şekilde işlem yapıldı ve neticede bina bugün kaydı. Deprem oldu zannettik. Yani bina öne doğru çekme yaptı. Bu saatten sonra artık kendi imkanlarımızla barınmaya çalışacağız. Ailem hepsi yaşlı. Bizim bütün eşyalarımız içeride. Nerede kalacağız? Bazılarının köyde evleri var onlar belki orda kalırlar ama diğerleri ortalıkta kaldılar” dedi.

(DHA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.08.2026 18:59 / Güncelleme: 19:04

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gappi ifadeye çağrıldı: 'Meslektaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Gazeteciler kimsenin emir eri değildir” başlıklı açıklaması nedeniyle “iftira” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla ifadeye çağrıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gappi ifadeye çağrıldı: "Meslektaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz"

Fotoğraf: ANKA

24.08.2026 18:11

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız'ın makam aracına silahlı saldırı: Gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

İzmir'in Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın park halindeki makam aracına silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan K.S. ile S.D., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız'ın makam aracına silahlı saldırı: Gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

Fotoğraf: DHA

24.08.2026 14:02

Ukrayna: ‘Ulusal bağımsızlık’ iddiasından Batı'ya bağımlılığa

Kiev yönetimi, Avrupalı müttefikleriyle ‘Bağımsızlık Günü’ töreni düzenliyor. 24 Ağustos 1991'de SSCB'den bağımsızlığını ilan eden Ukrayna, Rusya ile savaş nedeniyle Batılı emperyalistlerin sömürgesi haline geldi. Savaş uzadıkça bağımlılık artıyor.

Ukrayna: ‘Ulusal bağımsızlık’ iddiasından Batı'ya bağımlılığa

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!