Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den Kuriş açıklaması: Kiraladığım araç benden izinsiz kullanılmış
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Süleymancıların lideri Alihan Kuriş'in kardeşi ve Erhan Yılmaz'ın kendisine tahsisli, çakarlı bir araçta yakalanmalarıyla ilgili açıklama yaptı. İkiliyi tanımadığını ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Fotoğraf: DHA
Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'e yönelik soruşturmada aranan kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ın yurtdışına kaçmaya çalışırken Marmaris Bozburun'da yakalandığı açıklandı.
İkilinin İstanbul'dan Bozburun'a eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tahsisli ve çakarlı bir araçla götürüldüğü duyuruldu.
BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan İdris Naim Şahin, söz konusu aracın kendi bilgisi dışında kullandırıldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu savundu.
Şahin Ankara'da ikamet ettiğini ve aracı İstanbul'a gittiğinde kullanmak için kiraladığını, kullanmadığı zamanlarda da otoparkta tutulması üzerine anlaştığını fakat aracı kiralayan şirketin sahibinin bu araçla Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ı taşıdığını basından öğrendiğini ifade etti.
Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ı tanımadığını söyleyen Şahin, şirketin sahibi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
İkilinin Marmaris'e şoförlüğünü yapan Yasin Kaya da "suçluyu kayırma" iddiasıyla tutuklandı.
Marmaris'teki operasyon, 13 Ağustos'ta Alihan Kuriş'e yönelik operasyon günü aktive edilen ve Erhan Yılmaz adına kayıtlı bir internet aboneliğiyle bağlantı kurduğu tespit edilen bir GSM hattının takibe alınmasıyla başladı.
Soruşturma kaynakları, bu hattın 15 Ağustos'ta İstanbul Kadıköy'de kapandıktan sonra 16 Ağustos'ta Muğla'da sinyal verdiğini ve plaka takip sistemi kayıtlarıyla karşılaştırıldığında çakarlı bir araçla Muğla'ya gidişlerinin tespit edildiğini aktarıyor.
İdris Naim Şahin kimdir?
Ordu'nun Ünye ilçesinde 1 Haziran 1956'da dünyaya gelen İdris Naim Şahin, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
AKP'nin kurucu üyeleri arasında yer alan İdris Naim Şahin, 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili olduktan sonra 22'nci, 23'üncü ve 24'üncü dönemlerde de TBMM'ye girdi.
2001-2011 yılları arasında AKP Genel Sekreterliği görevini üstlenen Şahin, Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığında kurulan 61'inci hükümette İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.
Şahin, 24 Ocak 2013 Kabine değişikliğinde görevden alındı ve yerini Muammer Güler’e bıraktı. 25 Aralık 2013 tarihinde ise AKP milletvekilliği görevinden istifa etti.
İlerleyen yıllarda siyasette şansını yeniden deneyen İdris Naim Şahin, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu.
Başlangıçta Şahin'in İYİP'ten aday gösterilmesi planlandı ancak o dönem İYİP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Müsavat Dervişoğlu, "Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı" dedi.
Şahin, Saadet Partisinin adayı olarak girdiği seçimi yüzde 26,1 oy oranıyla ikinci tamamlandı.
(Haber Merkezi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et