İBB yurtlarına başvurular başladı: Son gün 25 Ağustos
İBB’nin yükseköğrenim öğrenci yurtları için 2026-2027 dönemi başvuruları başladı. 25 Ağustos’ta sona erecek başvuruların sonuçları 4 Eylül’de açıklanacak. Kahvaltı ve akşam yemeği dahil günlük ücret 128 TL olacak.
Fotoğraf: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Eylem Nazlıer
[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yükseköğrenim öğrenci yurtları için 2026-2027 akademik yılı başvuruları başladı. Başvurular 25 Ağustos saat 23.59’a kadar alınacak. Sonuçlar 4 Eylül’de açıklanırken öğrenciler 14 Eylül’den itibaren yurtlarda kalmaya başlayabilecek.
İstanbul’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yararlanabildiği İBB yurtları, 2026-2027 akademik yılında 16 noktada hizmet verecek. Yurtların 11’i Avrupa Yakası’nda, 5’i Anadolu Yakası’nda bulunuyor. Bunların 10’u kız, 6’sı erkek öğrenciler için ayrıldı. Yurtların engelli erişimine uygun olduğu belirtildi.
Başvurular 25 Ağustos'ta sona erecek
Yurt başvuruları 18 Ağustos’ta başladı. Öğrenciler, 25 Ağustos saat 23.59’a kadar İBB’nin yurt internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
Başvuru için öğrencilerin T.C. vatandaşı olması ve örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı bulunması gerekiyor. Öğrencinin eğitim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul sınırları içerisinde, ailesinin ise İstanbul dışında ikamet etmesi şartı aranıyor.
Başvuru koşulları arasında ayrıca zorunlu staj dışında brüt asgari ücretin bir buçuk katından fazla ücret alınan bir işte çalışmamak, kamu personeli olmamak ve başvuru tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak bulunuyor.
Sonuçlar 4 Eylül'de
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuçlar 4 Eylül’de İBB’nin yurt internet sitesinde açıklanacak. Asil ve yedek listeden barınma hakkı kazanan öğrenciler için online ve kesin kayıt tarihleri ile kayıt işlemlerine ilişkin ayrıntılar da aynı adres üzerinden duyurulacak.
Öğrenciler 14 Eylül’den itibaren yurtlara yerleşebilecek.
Günlük ücret 128 TL
İBB yükseköğrenim öğrenci yurtlarının 2026-2027 akademik yılı günlük ücreti, kahvaltı ve akşam yemeği dahil 128 TL olarak belirlendi.
İBB yurtları ilk olarak 2021 yılında 3 noktada ve 622 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlamıştı. Yurt sayısı daha sonra 16’ya çıkarıldı.
Yurtlarda bakım çalışmaları sürüyor
Yeni akademik yıl öncesinde yurtlarda bakım, onarım ve temizlik çalışmaları da yürütülüyor. İhtiyaç bulunan binalarda iç ve dış cephelerin boyandığı, ortak kullanım alanlarında düzenlemeler yapıldığı belirtildi.
Çalışmalar kapsamında elektrik, elektronik ve mekanik altyapılar ile güvenlik sistemlerinin kontrol edildiği, gerekli yenilemelerin yapıldığı ve su depolarının dezenfekte edilerek analizlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.
Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et