Varto'da JES'e karşı nöbet 106'ıncı gününde
Varto'da JES projesine karşı çadır direnişini 106 gündür sürdüren Çalıdere köylülerine destek veren sanatçı Erdoğan Emir, düzenlediği müzik dinletisiyle köylülerin mücadelesine ortak oldu.
Muş – Varto’ya bağlı Çalıdere köyünde, ABD menşeli Ignis Enerji tarafından yapılması planlanan Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı köylülerin başlattığı çadır nöbeti 106. gününde devam ediyor.
Çalıdere köyü mera sınırlarında başlayan ve bölgedeki 16 köyü doğrudan etkileyecek olan projeye karşı yürütülen direniş, her gün köylülerin yoğun katılımı ve dayanışma ziyaretleriyle sürüyor.
Köylülerin dönüşümlü nöbet tutmasıyla devam eden çadır direnişinin 106. gününde sanatçı Erdoğan Emir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Müzik dinletisine köylüler yoğun katılım gösterdi.
Erdoğan Emir'in seslendirdiği türkülere eşlik eden köylüler mücadele vurgusu yapıldı.
(Evrensel)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et