17.08.2026 11:58 / Güncelleme: 12:11

Pervin Buldan'dan Adalet Bakanlığına başvuru: Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetleri araştırılsın

DEM Partili Pervin Buldan, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetlerinin tüm yönleriyle araştırılması ve sorumluların tespit edilmesi talebiyle Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Bürosuna başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Pervin Buldan'dan Adalet Bakanlığına başvuru: Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetleri araştırılsın

Fotoğraf: ANKA

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, avukatı Bişar Alınak’ın Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetlerinin tüm yönleriyle araştırılması ve sorumluların tespit edilerek, yargı mercileri önüne çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Bürosuna başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün avukatımız Bişar Alınak; Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetlerinin tüm yönleriyle araştırılması, olayın arka planındaki siyasi ve örgütsel bağlantıların ortaya çıkarılması ile sorumluların tespit edilerek yargı mercileri önüne çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Bürosuna başvuruda bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

Dosyanın yalnızca geçmişe ait bir vaka olmadığını belirten Buldan, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan aydınlatılmamış siyasi cinayetler ve cezasızlık pratiği bağlamında değerlendirilmesi gereken bir dosyadır. Hukuk devleti ilkesinin gereği olarak bu tür olayların etkin soruşturulması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması zorunludur. Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay cinayetlerine ilişkin soruşturmanın etkin yürütülmesi, sorumluların tespiti ve yargı önüne çıkarılması yönündeki hukuki süreç takip edilecektir."

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.08.2026 06:44

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak, Doğu Anadolu'ya rüzgar uyarısı

Yurt genelinde parçalı bulutlu hava etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü iki bölge için sarı alarm verdi. İşte il il hava durumu detayları ve yapılan uyarılar.

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak, Doğu Anadolu'ya rüzgar uyarısı

Fotoğraf: Turuncu Sakal/Pexels

17.08.2026 09:39

Yurttaşa geçiş ücreti, şirketlere garanti: Köprü ve otoyollardan 6 ayda 15,1 milyar TL

KGM kontrolündeki köprü ve otoyollardan yılın ilk yarısında 15,1 milyar TL gelir elde edildi. YİD modeliyle yapılan yol ve köprüler için şirketlere aynı dönemde bütçeden 49,6 milyar TL garanti ödemesi yapıldı.

Yurttaşa geçiş ücreti, şirketlere garanti: Köprü ve otoyollardan 6 ayda 15,1 milyar TL

Fotoğraf: DHA

17.08.2026 09:46 / Güncelleme: 09:58

Rusya: Ukrayna'nın füze saldırısında Belgorod'da 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Rusya, Ukrayna ordusunun Belgorod bölgesindeki Koloskovo köyüne düzenlediği füze saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, biri çocuk 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya: Ukrayna'nın füze saldırısında Belgorod'da 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı
17.08.2026 07:43

Türkiye kriterleri yerine getirirse vize muafiyeti hemen gelir mi?

Türkiye, vize serbestisi için kalan altı kriteri tamamlamak için yeni bir çalışma başlattı. Peki, tüm şartlar yerine getirilirse kapı otomatik açılacak mı, vize muafiyeti hemen uygulanacak mı?

Türkiye kriterleri yerine getirirse vize muafiyeti hemen gelir mi?

Temsili görsel | Fotoğraf: Blake Guidry/Unsplash

17.08.2026 11:14

DEM Partili Cengiz Çiçek'ten Bakan Bayraktar'a madenci sorusu: Sözler neden tutulmadı?

DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, Yıldızlar SSS Holding bünyesinde hakları ödenmeyen maden işçilerinin mağduriyetini Meclis'e taşıyarak Enerji Bakanı Bayraktar'a verilen taahhütleri ve yaptırımları sordu.

DEM Partili Cengiz Çiçek'ten Bakan Bayraktar'a madenci sorusu: Sözler neden tutulmadı?

Fotoğraf: Cengiz Çiçek

17.08.2026 11:32

Filipinler'de tropikal siklon ve muson yağmurları: 23 kişi hayatını kaybetti

Filipinler'de Luis ve Maymay tropikal siklonları ile muson yağmurlarının yol açtığı olaylarda 23 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.

Filipinler'de tropikal siklon ve muson yağmurları: 23 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Lakun.patra/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!