17.08.2026 09:24 / Güncelleme: 14:16

Türker Ertürk 'iktidar değişikliği' sözleri nedeniyle gözaltına alındı

Bakırköy Başsavcılığı, emekli amiral Türker Ertürk hakkında "İktidar değişecek, ama acılı ama acısız" sözlerini gerekçe göstererek soruşturma başlattı. Ertürk gözaltına alındı.

Türker Ertürk 'iktidar değişikliği' sözleri nedeniyle gözaltına alındı

Fotoğraf: Y. Caner Özyayıkçı/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Emekli amiral Türker Ertürk, Bakırköy Başsavcılığı tarafından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Bakırköy Başsavcılığı, Ertürk’ün sosyal medya hesabından paylaşılan video içeriklerinde yer alan ifadeler gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı. 

Ertürk, soruşturmaya konu videosunda iktidarın değişeceğini belirterek, “Ama acılı ama acısız” ifadelerini kullanmıştı. Devamında ise Yüksek Seçim Kuruluna vicdana ve hukuka uygun karar vermeleri çağrısında bulunmuş, "Yoksa ileride müşkülat yaşarız ülkece" demişti.

Türker Ertürk kimdir?

10 Nisan 1957’de Trabzon’da dünyaya gelen Türker Ertürk, ilkokulu İstanbul’da, ortaöğrenimini Ankara ve Trabzon’da tamamladı.

1971’de Deniz Lisesi’ne girdi ve Deniz Harp Okulu’nu bitirdikten sonra 1979’da subay olarak donanmaya katıldı.

30 Ağustos 2006’da tuğamiral rütbesine yükselen Ertürk, iki yıl Karadeniz Bölge Komutanlığı yaptıktan sonra 2008’de Deniz Harp Okulu Komutanlığı’na atandı.

2010'da terfi ettirilmedi ve görev süresi 1 yıl uzatılarak Akdeniz Bölge Komutanlığına atandı. 9 Ağustos 2010’da istifa etti ve emekliye ayrıldı, TSK içinde Gülen cemaatine bağlı imamların bulunduğunu" ve "bu imamların dışarıya bilgi sızdırdığını" ifade etti.

Sonraki dönemlerde CHP'de siyaset yapan Ertürk, 12 Kasım 2014'te "kurucu ilkelerinden uzaklaştığı, Atatürk’e olan bağlılığını yitirdiği" iddialarıyla CHP'den istifa etti. 2014'te Anadolu Partisinin kuruluşunda yer aldı ancak bir yıl sonra istifa etti. 2019'da yeniden CHP'ye katıldı.

Askerlikten ayrıldıktan sonra televizyon ve radyo programlarına katıldı, çok sayıda dergi, gazete ve internet sitesinde köşe yazarlığı yaptı, konferanslar verdi.

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.08.2026 06:44

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak, Doğu Anadolu'ya rüzgar uyarısı

Yurt genelinde parçalı bulutlu hava etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü iki bölge için sarı alarm verdi. İşte il il hava durumu detayları ve yapılan uyarılar.

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak, Doğu Anadolu'ya rüzgar uyarısı

Fotoğraf: Turuncu Sakal/Pexels

17.08.2026 11:45

Ebe ve hemşirelerden ücret tepkisi: 'Göstermelik zam değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz'

Birlik ve Dayanışma Sendikası, ebe ve hemşire ücretlerinin yoksulluk sınırı altında kaldığını vurguladı. Sendika yöneticisi Ebe Melike Sigeze, “Kaşıkla verip kepçeyle alıyorsunuz; göstermelik değil insanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

Ebe ve hemşirelerden ücret tepkisi: 'Göstermelik zam değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz'

Fotoğraf: Craig Pattenaude/Unsplash

17.08.2026 12:16

Gebze Sendikalar Birliğinden maden işçilerine destek: Ülkeyi de madenciyi de soydunuz

Ankara'da hak arama mücadelesini sürdüren Doruk Madencilik ve Eti Gümüş işçileri için açıklama yapan Gebze Sendikalar Birliği; tüm alacakların güvence altına alınması ve madenlerin kamulaştırılması çağrısı yaptı.

Gebze Sendikalar Birliğinden maden işçilerine destek: Ülkeyi de madenciyi de soydunuz

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
17.08.2026 13:40 / Güncelleme: 13:46

Yalova’daki IŞİD operasyonu fezlekesi: Polis neyle karşılaşacağını biliyor muydu?

Yalova’da üç polisin yaşamını yitirdiği IŞİD operasyonuna ilişkin 982 sayfalık fezleke hazırlandı. Fezlekede örgütün ISKP bağlantısının bilindiği ortaya çıkarken, silah ve patlayıcı hazırlıklarına ilişkin ayrıntılar da yer aldı.

Yalova’daki IŞİD operasyonu fezlekesi: Polis neyle karşılaşacağını biliyor muydu?

Arşiv | Sosyal medya

17.08.2026 09:39

Yurttaşa geçiş ücreti, şirketlere garanti: Köprü ve otoyollardan 6 ayda 15,1 milyar TL

KGM kontrolündeki köprü ve otoyollardan yılın ilk yarısında 15,1 milyar TL gelir elde edildi. YİD modeliyle yapılan yol ve köprüler için şirketlere aynı dönemde bütçeden 49,6 milyar TL garanti ödemesi yapıldı.

Yurttaşa geçiş ücreti, şirketlere garanti: Köprü ve otoyollardan 6 ayda 15,1 milyar TL

Fotoğraf: DHA

17.08.2026 08:42

Diyanet heyetinin Japonya gezisi: Beş yıldızlı otel, lüks araç

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’un da aralarında olduğu dokuz kişilik heyetin Japonya gezisinin ayrıntıları ortaya çıktı. Heyetin Tokyo’da geceliği 20 bin TL’den başlayan beş yıldızlı otelde kalındığı ve lüks araç ile dolaşıldığı öğrenildi.

Diyanet heyetinin Japonya gezisi: Beş yıldızlı otel, lüks araç

Fotoğraf: Diyanet İşleri Başkanlığı 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!