13.08.2026 09:50

Ceyhan Nehri'nde akıntıya kapılmışlardı: Kayıp 2 çocuk için arama çalışmaları 2'nci günde

Adana'da serinlemek için girdikleri Ceyhan Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan 10 ve 12 yaşındaki iki çocuğu arama çalışmaları ikinci günde sürüyor.

Ceyhan Nehri'nde akıntıya kapılmışlardı: Kayıp 2 çocuk için arama çalışmaları 2'nci günde

Fotoğraf: DHA

 

Adana — Adana’da serinlemek için girdikleri Ceyhan Nehri'nde akıntıya kapılıp kaybolan Suriye uyruklu S.R. (12) ile S.S. (10) için arama çalışması 2'nci günde devam ediyor.

Dün serinlemek için Yüreğir ilçesi Yakapınar Mahallesi'nde Ceyhan Nehri'ne giren Suriye uyruklu S.R. ve S.S., bir süre yüzdükten sonra akıntıya kapıldı. Çocuklar bir süre sonra gözden kaybolurken, durumu fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma sualtı arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çocuklara ait kıyafet ve terliklerin bulunduğu kısımda arama çalışması başlatan ekipler, bir sonuç alamadı. Havanın kararmasıyla çalışmalara ara verildi.

Bugün, günün ilk ışıklarıyla çalışmalar tekrar başlandı. Dalgıç jandarmalar, çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

(DHA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.08.2026 06:36 / Güncelleme: 09:49

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı: 15 il için sarı kodlu alarm (13.08.2026)

Meteoroloji, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun'da kuvvetli yağış; Marmara ile Kuzey Ege'de ise saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına beklendiğini duyurdu. 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı: 15 il için sarı kodlu alarm (13.08.2026)

Fotoğraf: Arife Karakum/AA

12.08.2026 21:53

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kazası: Yıkım sırasında yandaki bina zarar gördü

Bahçelievler'de kentsel dönüşüme giren 6 katlı binanın yıkımı sırasında çökme meydana geldi. Bitişikteki apartmanın bazı dairelerinin duvarları yıkıldı. Apartman tedbir amacıyla boşaltıldı.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kazası: Yıkım sırasında yandaki bina zarar gördü

Fotoğraf: DHA

12.08.2026 22:21 / Güncelleme: 22:31

ABD'de basın kuruluşlarından Trump'a dava: 'Piyasayı etkileyen devlet bilgilerini satıyor'

ABD'de iki medya kuruluşu, Başkan Trump'ın Truth Social'da paylaşımlara erken erişim hakkını satmasına karşı dava açtı. Piyasaları etkileyebilecek bilgilere aylık 100 bin dolara varan ücretlerle ayrıcalıklı erişim satılması eleştirildi.

ABD'de basın kuruluşlarından Trump'a dava: "Piyasayı etkileyen devlet bilgilerini satıyor"

Fotoğraf: DHA

13.08.2026 07:00 / Güncelleme: 07:53

Kolombiya'da depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 265'e yükseldi

Kolombiya'da 10 Ağustos’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 265'e, yaralı sayısı 3 bin 494'e yükseldi.

Kolombiya'da depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 265'e yükseldi

Fotoğraf: AA

13.08.2026 07:40

Olumsuz hava koşulları etkili oldu: İstanbul'da 4 ilçede denize girmek yasaklandı

İstanbul'da yüksek dalga ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Beykoz, Şile, Arnavutköy ve Sarıyer'de denize girilmesi yasaklandı. Yasakların süresi ilçelere göre 2 ila 4 gün arasında değişiyor.

Olumsuz hava koşulları etkili oldu: İstanbul'da 4 ilçede denize girmek yasaklandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!