12.08.2026 10:50 / Güncelleme: 11:00

Pakistanlı Bakan Nakvi, Tahran’da Pezeşkiyan ile görüştü

İran ile ABD arasındaki müzakerelerde arabuluculuk yapan Pakistan'ın İçişleri Bakanı Muhsin Rıza Nakvi, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Pakistanlı Bakan Nakvi, Tahran’da Pezeşkiyan ile görüştü

İran ile ABD arasındaki müzakerelerde arabuluculuk rolü üstlenen Pakistan’ın İçişleri Bakanı Muhsin Rıza Nakvi, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüştü.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Nakvi, Tahran ziyareti kapsamında Pezeşkiyan tarafından kabul edildi.

Görüşmede İran ile Pakistan arasındaki ilişkiler ve iki ülkenin siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve güvenlik alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Pezeşkiyan, İran ile Pakistan arasında “ayrıcalıklı ilişkiler ve derin bağlar” bulunduğunu belirterek Tahran’ın iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, mevcut kapasitelerin daha etkin kullanılmasının ikili işbirliğinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin bölgesel istikrar ve güvenliğe de katkı sağlayacağını ifade etti.

Nakvi: İlişkiler güçlü ve kopmaz

Pakistan İçişleri Bakanı Nakvi ise Tahran ziyaretinin, İran İçişleri Bakanı İskender Mumini’nin Pakistan’a gerçekleştirdiği son ziyaret sırasında varılan anlaşma ve mutabakatların takibini yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

İran ile Pakistan arasındaki ilişkilerin “güçlü ve kadim bağlara” dayandığını belirten Nakvi, İslamabad’ın İran’la ilişkilerin kapsamlı biçimde geliştirilmesi konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Nakvi, “İran-Pakistan ilişkileri güçlü ve kopmazdır” değerlendirmesinde bulundu

Pakistan, İran ile ABD arasındaki gerilimin azaltılması ve taraflar arasında müzakere zeminini oluşturulması konusunda son dönemde diplomatik girişimlerde bulunuyor. Nakvi’nin Tahran ziyareti de bu diplomatik temasların sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.

(Dış Haberler)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
12.08.2026 01:40 / Güncelleme: 01:41

MHP'li Feti Yıldız'dan 'çerçeve yasa' notu: 'Selahattin Demirtaş yasa kapsamında'

Gazeteci Alişer Delek'in Habertürk TV yayınında “Selahattin Demirtaş’ın durumu belirsiz” ifadelerini kullanmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız "Selahattin Demirtaş yasa kapsamında" notunu gönderdi.

MHP'li Feti Yıldız'dan 'çerçeve yasa' notu: “Selahattin Demirtaş yasa kapsamında”

Fotoğraf: QAD-Barış Meydanı (qad.institute)

12.08.2026 07:00

Otel banyosunda akıma kapıldığı iddia edildi: Trans birey hayatını kaybetti

İzmir’de kaldığı apart otelin banyosunda hareketsiz halde bulunan trans birey Batuhan G, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. G.’nin şofbenden kaynaklı elektrik akımına kapılmış olabileceği değerlendirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Otel banyosunda akıma kapıldığı iddia edildi: Trans birey hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

12.08.2026 09:16

Ermenistan yeni anayasa taslağını yıl sonuna kadar yayımlayacak

Ermenistan'da hükümet, Azerbaycan'la barış anlaşmasının önündeki başlıklardan biri olan anayasa değişikliği için taslağın yıl sonuna kadar yayımlanacağını açıkladı.

Ermenistan yeni anayasa taslağını yıl sonuna kadar yayımlayacak

Fotoğraf: DHA

12.08.2026 09:37

Kuzey Kore bir haftada ikinci kez füze fırlattı

Güney Kore, Kuzey Kore’nin bir hafta içinde ikinci kez Japon Denizi yönüne füze fırlattığını açıkladı. Seul, fırlatmanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini savunurken Pyongyang’a füze denemelerine son verme çağrısı yaptı.

Kuzey Kore bir haftada ikinci kez füze fırlattı

Fotoğraf: Xinhua

12.08.2026 10:32

Kıbrıs hava sahasında Türk F-16 hareketliliğinde artış

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı kaynakları, Ercan Havalimanı’ndan kalkan Türk F-16 savaş uçaklarının son aylarda Beşparmak bölgesi yönündeki uçuşlarının arttığını öne sürdü.

Kıbrıs hava sahasında Türk F-16 hareketliliğinde artış

Fotoğraf: Guy Croisiaux/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!