11.08.2026 10:09

Galatasaray'da transfer krizi: 5 isimden sonuç alamadı, vakit daralıyor

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, transferde beklemeyi tercih edince hedefindeki isimleri kaçırdı. 5 isimden sonuç alamayan Galatasaray, şu ana kadar tek transferde kaldı.

Galatasaray'da transfer krizi: 5 isimden sonuç alamadı, vakit daralıyor

Fotoğraf: AA

Trendyol Süper Lig'de son 4 sezonun şampiyonu Galatasaray, yeni sezon öncesi sadece 1 transfer yaptı. Sarı kırmızılılar, Burnley'den Lesley Ugochukwu'yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Galatasaray bu yaz yaptığı 1 transferle Süper Lig'de en az transfer yapan takım konumunda.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, transfer döneminin sonlarına doğru futbolcuların maliyetlerinin düşeceğini düşünerek 15 Ağustos sonrasında harekete geçmeyi planladığı öğrenildi. Ancak beklenen olmadı, Galatasaray’ın ilgilendiği oyuncular için kulüpler fiyat arttırmaya gitti.

Galatasaray'da bu yaz en çok anılan isimlerden biri Can Uzun oldu. Alman basını Frankfurt'un futbolcu için 50 milyon euro beklentisi olduğunu yazdı. Diğer kaynaklarda ise Galatasaray'ın 35 milyon euro bandında transferi bitirmek istediği yazıldı.

Frankfurt'ta kalan Can Uzun için sportif direktör Markus Krösche, futbolcunun gelecek sezon takımda başrol isimlerden biri olacağını açıkladı.

5 isimden de sonuç alınamadı

Galatasaray'ın düşündüğü bir diğer isim ise Milan'ın kadroda düşünmediği Rafael Leao. Milan tarafının 50 milyonluk talebine karşı Galatasaray’ın bonuslarla birlikte 40 milyon avro teklif etmesi süreci durdurdu.

Leao'nun alternatifi olarak düşünülen başka bir isim ise Gabriel Martinelli'ydi. Ancak Arsenal'ın istediği kanat takviyesini yapamaması İngiliz ekibinin 50 milyon eurodan daha fazla istemesi nedeniyle transfer zora girdi.

Galatasaray, 10 numara bölgesine Rusya'dan Aleksey Batrakov'u katmak istedi. Ancak Lokomotiv Moskova'nın lige çok kötü başlangıç yapması ve taraftarın tepkisi nedeniyle sarı kırmızılılar için işler zorlaştı. Moskova, genç futbolcu için 30 milyon euronun üzerinde bonservis ücreti talep etmesiyle bu transferde şimdilik olumsuz sonuçlandı.

Galatasaray'da Batrakov'un alternatifi Porto forması giyen Rodrigo Mora olarak düşünülüyordu. Galatasaray’ın süreci ağırdan alması ve Roma'nın devreye girmesiyle Mora ihtimali azaldı. İtalyan ekibi, oyuncu ile anlaşmaya varırken, Porto ile de görüşmeleri ilerletti.

Galatasaray ilgilendiği 5 isimden de istediği sonucu alamadı. Şampiyonlar Ligi'nde kadro teslim tarihi 3 Eylül, Süper Lig'de ise 4 Eylül'de sona erecek.

(Spor Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
10.08.2026 23:07

Ahmet Şık 'çerçeve yasa' görüşmelerinde konuştu: 'Evetimiz tasarının eksiklerini örten bir onay değil'

'Çerçeve yasa' görüşmelerinde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık, "Bizim evetimiz tasarının eksiklerini örten bir onay değil, ödenen bedellere, kuşaktan kuşağa taşınan dayanışma ve barış iradesine duyduğumuz sorumluluğun ifadesidir" dedi.

11.08.2026 02:45 / Güncelleme: 02:50

'Çerçeve yasa' teklifine hangi milletvekili ne oy verdi? Parti parti tam liste

'Çerçeve yasa' teklifi, Meclis Genel Kurulunda 561 milletvekilinin katıldığı oylamada 467 'evet', 87 'hayır' ve 7 'çekimser' oyla kabul edildi. 9'u AKP'den, 2'si MHP'den, 1'i DEM Parti'den olmak üzere 31 milletvekili oylamaya katılmadı.

'Çerçeve yasa' teklifine hangi milletvekili ne oy verdi? Parti parti tam liste

Fotoğraf: AA

11.08.2026 08:36

Hürmüz'de belirsizlik sürüyor: Petrol fiyatları 90 dolara yaklaştı

ABD ile İran arasındaki görüşmelerde ilerleme sağlanamaması petrol fiyatlarını yükseltti. Brent petrol 88 dolara ulaşırken, WTI 82,45 doları gördü.

Hürmüz'de belirsizlik sürüyor: Petrol fiyatları 90 dolara yaklaştı

Fotoğraf: Documerica/Unsplash

11.08.2026 00:20 / Güncelleme: 07:14

0-6 yaş arası çocukların oyunu: ‘Sayım var’, ‘memur geldi’

2 yaşındaki Azra ve 4 yaşındaki Utku cezaevinde anneleriyle kalan 891 çocuktan sadece 2’si. Çocuklar oyuncakların alınmadığı, kitapların yasaklandığı, yürüme imkanlarının bile zor olduğu cezaevi koşullarında büyümeye çalışıyor.

0-6 yaş arası çocukların oyunu: ‘Sayım var’, ‘memur geldi’
11.08.2026 08:29

Libya’da Zaviye petrol deposunda yangın çıktı

Libya'da silahlı grupların çatışmalarının yoğunlaştığı Zaviye'deki petrol deposunda bir dizel tankının isabet alması sonucu yangın çıktı. Petrol tesislerine yönelik saldırılar nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi.

Libya’da Zaviye petrol deposunda yangın çıktı

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!