İşçi forumunda 'biz' olmayı öğrendik!
Bugün diplomalı işçiler olarak farklı iş kollarında çalışıyor olabiliriz. Fabrikada, kafede, ofiste… Ancak yaşadığımız güvencesizlik, düşük ücretler ve geleceksizlik ortak. Bizi bir araya getiren de tam olarak bu.
Arjîn ATEŞ
Antep
Okul sıralarında dirsek çürütüp verdiğimiz emeklerin karşılığını alamadığımız bir düzen… Bu düzene karşı çıktığımız yeni bir düzenin, kolektif bir yaşamın ön gösterimi olarak "Gelecekten bir hafta çalıyoruz" şiarı ile yola çıktığımız 23. Gençlik Yaz Kampında aynı sorunları yaşayan birçok arkadaşla tanıştık.
Kampta gerçekleştirilen işçi panelinde bu sorunları yaşayanınsadece ben olmadığımı öğrendim. Orada 'ben' yoktu, 'biz' vardı. Çok daha güçlüydük biz olunca. Sırayla söz alıp konuşan arkadaşlar yaşadıkları sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de sunuyorlardı. Bizler de bu sorunları ve çözüm önerilerini tartışıyorduk. Çünkü her çözüm önerisi her çalışma alanına uymuyordu.
Kurtuluş birlikte mümkün
Panel boyunca konuşulan her sorun aslında tek tek yaşanmış hikayelerden çok ortak bir tablonun birer parçalarıydı. Farklı şehirlerden farklı sorunlarla gelmiş olsak da kurtuluşun hep beraber olduğunu biliyoruz. Örneğin, bugün diplomalı işçiler olarak farklı iş kollarında çalışıyor olabiliriz. Kimimiz fabrikada, kimimiz kafede, kimimiz ofiste emeğini satıyor. Ancak yaşadığımız güvencesizlik, düşük ücretler ve geleceksizlik ortak. Bizi bir araya getiren de tam olarak bu ortaklık.
Üniversitelerden atölyelere uzanan bu yolda bireysel bir mücadelenin dışına çıkarak yan yana durduğumuzda oldukça büyük kazanımlar elde edeceğiz. Birlikte mücadele ederek kazanacağız.
(Genç Hayat)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et