AKP'li belediyenin ihalesinde dikkat çeken kalemler: 5 yıldızlı otelden tekne turuna
AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 24 Ağustos'ta yapacağı 146 kalemlik ihalede etkinliklerin başlangıç tarihi 3 Ağustos olarak belirtildi. İhalede uçak yolculukları, 5 yıldızlı otel, baklava ve tekne turları da yer aldı.
Fotoğraf: Google Street View
AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 146 kalemden oluşan kültür-sanat organizasyonu ihalesi 24 Ağustos'ta yapılacak. İhale dosyasında etkinliklerin başlangıç tarihinin ise 3 Ağustos olarak belirtilmesi dikkat çekti. İhale kapsamında uçak yolculuklarından 5 yıldızlı otellere, özel uçuş seçeneğinden baklava ve tekne turlarına kadar çok sayıda kalem yer aldı.
Cumhuriyet'in haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kültür Sanat Etkinlikleri Organizasyonu Hizmet Alımı İşi" ihalesi 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. İhalede toplam 146 farklı kalem için teklif alınacak.
İhale henüz gerçekleştirilmediği için belediyenin organizasyonlar kapsamında ödeyeceği toplam tutar belli olmadı.
En az 86 uçak yolculuğu
İhale listesindeki kalemlerin önemli bir bölümünü ulaşım giderleri oluşturdu. Misafirler için en az 86 uçak yolculuğu planlandı.
Uçak yolculuklarının sanatçılar, konuklar, uzmanlar ve etkinliklerde görev yapacak ekiplerin ulaşımı için kullanılacağı belirtildi.
5 yıldızlı otellerde konaklama
Konaklama giderleri de ihale dosyasında yer aldı. Gaziantep'e gelecek konuklar için 5 yıldızlı otellerde 20 tek kişilik ve 20 çift kişilik geceleme talep edildi. Dört yıldızlı otellerde ise 20 geceleme öngörüldü.
İhale dosyasında özel uçuş seçeneklerine ilişkin düzenleme de yer aldı. Belediyenin gerekli görmesi halinde konuklar için "business" gibi özel uçuş seçenekleri talep edebileceği belirtildi. Bu durumda oluşacak giderin yüklenici tarafından karşılanması istendi.
Bin dilim baklava, 500 paket antepfıstığı
İhale kapsamında festival, fuar ve tanıtım etkinliklerinde dağıtılmak üzere bin adet tek dilimlik kutulu baklava ile 500 paket antepfıstığı alınması da planlandı.
Rumkale'de tekne turu da listede
İhale dosyasında Rumkale'de gerçekleştirilecek geziler için üç teknenin kiralanması da öngörüldü.
Buna göre, iki adet 20 kişilik küçük tekne ile bir adet 50 kişilik büyük tekne kiralanabilecek.
Etkinliklerin başlangıç tarihi ihaleden 21 gün önce
İhale belgelerindeki tarihler de dikkat çekti. Dosyada etkinliklerin 3 Ağustos-31 Aralık 2026 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.
Ancak ihale 24 Ağustos'ta yapılacak. Buna göre ihale dosyasında organizasyonlar için belirlenen başlangıç tarihi, ihalenin yapılacağı tarihten 21 gün öncesine denk geliyor.
(cumhuriyet.com.tr)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et