Katar: ABD ve İran tekliflerini karşılıklı olarak paylaştı
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed bin Mohammed al-Ansari, “ABD ve İran, aracılar aracılığıyla barış taslaklarını karşılıklı olarak paylaşıyor” dedi.
Temsili görsel | Fotoğraf: DHA
Basın toplantısı düzenleyen Katarlı Sözcü, Washington ve Tahran’ın Katar, Umman ve Pakistanlı aracılar aracılığıyla barış anlaşması taslaklarını karşılıklı olarak paylaştıklarını söyleyerek, “İki taraf arasındaki müzakereleri kolaylaştırmak ve fikir alışverişi ile taslakların paylaşılmasını sağlamak için Umman ile çok yakın bir şekilde koordinasyon içindeyiz” ifadelerini kullandı.
Al Ansari’nin ifadesine göre, belgeler “her iki hükümet adına hazırlanmış ve şu anda taraflara gönderiliyor.”
Sözcü, ayrıca, “Bölgedeki herkes, gerginliğin tırmanmasını önlemek için ortak bir çaba içinde. Herkes bu sürece dahil, herkes bu konuya kararlı ve herkes bu sorunu çözmek için birlikte çalışıyor” diye ekledi.
(Dış Haberler)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et