02.08.2026 19:15

Göcek Tüneli iddiasına tepki: 'Yangın araçlarından ücret alınması kabul edilemez'

Yeni Parti Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Fethiye ve Seydikemer'deki orman yangınlarına müdahale eden bazı araçlardan Göcek Tüneli'nde geçiş ücreti talep edildiği iddialarıyla ilgili soruşturma çağrısı yaptı.

Göcek Tüneli iddiasına tepki: "Yangın araçlarından ücret alınması kabul edilemez"

Fotoğraf: AA

Zeliha Irmak
[email protected]


Yeni Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Fethiye ve Seydikemer'deki orman yangınlarına müdahale eden bazı yangın söndürme araçlarından Göcek Tüneli'nde geçiş ücreti talep edildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Özcan, olayın tüm yönleriyle soruşturulmasını ve sorumlular hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

Özcan, yangın söndürme araçlarından geçiş ücreti talep edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, ücret ödeyen araçların tünelden geçtiği, ödeme yapamayanların ise Göcek Dağı güzergâhını kullanmak zorunda kaldığı yönündeki iddialara dikkat çekti.

Bu durumun yalnızca idari bir sorun olmadığını söyleyen Özcan, uygulamanın insanların yaşamını, yerleşim yerlerini, ormanları ve doğal yaşamı riske attığını ifade etti.

"Yangına giden araç ambulanstan farksızdır"

Yangına müdahalede zamanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Özcan, yangın bölgesine ulaşmaya çalışan orman araçlarının acil müdahale kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özcan açıklamasında, "Yangına yetişmeye çalışan bir orman aracı o anda ambulanstan farksızdır. Saniyelerle yarışan bu araçların önüne gişe koymak, yangınla mücadelenin önüne engel koymaktır. İlk dakikalarda yapılamayan müdahale, yangının kısa sürede büyümesine ve ormanların, yerleşim yerlerinin, tarım alanlarının zarar görmesine neden olabilir" ifadelerini kullandı.

"Sorumlular hakkında işlem başlatılmalı"

İddiaların araştırılması gerektiğini belirten Özcan, ilgili kamu kurumlarının vakit kaybetmeden harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Acil görev yapan itfaiye ve diğer müdahale araçlarının ücretli geçişlerden koşulsuz ve ücretsiz yararlanmasının güvence altına alınması gerektiğini ifade eden Özcan, olayla ilgili idari ve adli sürecin başlatılmasını istedi.

"Hazırlıksızlığı ortaya koyuyor"

Yaşananların, yangın ve afet yönetimine ilişkin mevcut uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdiğini belirten Özcan, acil müdahale araçlarının kriz anlarında hiçbir engelle karşılaşmadan görev yerine ulaşabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının önem taşıdığını belirtti.

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.08.2026 17:26

Mohamed Salah Trabzonspor'a geliyor mu? Ertuğrul Doğan'dan net açıklama

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Mohamed Salah transferiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Doğan, "Şu an böyle bir anlaşma yok" derken, eksik bölgelere transfer yapılacağını da açıkladı.

Mohamed Salah Trabzonspor'a geliyor mu? Ertuğrul Doğan'dan net açıklama

Fotoğraf: Mehdi Bolourian/Wikimedia Commons CC BY 4.0

02.08.2026 13:07

Yeni Partili Av. Cavit Arı: 'Yangın mağdurlarının yaraları bir an önce sarılmalı'

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 50 hektar ormanın ve 15 hanenin zarar gördüğü Belen ile Yazır mahallelerini ziyaret eden Yeni Partili Cavit Arı, vatandaşların mağduriyetlerinin hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Partili Av. Cavit Arı: “Yangın mağdurlarının yaraları bir an önce sarılmalı”

Fotoğraf: Yeni Parti

02.08.2026 13:47 / Güncelleme: 17:45

'Çerçeve yasa' öncesi DEM Parti İmralı heyetinden Öcalan'la 3 saatlik görüşme

Meclise sunulması beklenen 'çerçeve yasa' konusunda 'kriz' sürerken DEM Parti İmralı heyeti, Abdullah Öcalan ile görüşmek için adaya gitti. Görüşme 3 saat sürdü.

'Çerçeve yasa' öncesi DEM Parti İmralı heyetinden Öcalan'la 3 saatlik görüşme
02.08.2026 08:43

Gülistan Doku soruşturması: Dönemin Tunceli Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Aslan da tutuklandı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen dönemin Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olan, halen Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Aslan da tutuklandı.

Gülistan Doku soruşturması: Dönemin Tunceli Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Aslan da tutuklandı

Fotoğraf: ANKA

02.08.2026 16:30

TBMM'ye yeni teklif: Esnaf borçlarına 60 ay faizsiz yapılandırma

Yeni Parti Mersin Milletvekili Talat Dinçer, vergi, SGK ve BAĞ-KUR borçlarının faizsiz şekilde 60 aya kadar yapılandırılmasını ve finansal sicil affını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

TBMM'ye yeni teklif: Esnaf borçlarına 60 ay faizsiz yapılandırma

Diyarbakır'da bir sokak | Fotoğraf: Evrensel

02.08.2026 10:51 / Güncelleme: 13:12

Kemal Kılıçdaroğlu AKP'li isimle birlikte nikah şahitliği yaptı

'Mutlak butlan' kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da AKP Milletvekili Seyithan İzsiz ile birlikte, Tuğçe Bekmez ve Sinan Ok çiftinin nikah şahitliğini yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu AKP'li isimle birlikte nikah şahitliği yaptı

Fotoğraf: CHP

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!