Yeni Partili Av. Cavit Arı: 'Yangın mağdurlarının yaraları bir an önce sarılmalı'
Antalya’nın Kumluca ilçesinde 50 hektar ormanın ve 15 hanenin zarar gördüğü Belen ile Yazır mahallelerini ziyaret eden Yeni Partili Cavit Arı, vatandaşların mağduriyetlerinin hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Fotoğraf: Yeni Parti
Gözde Tüzer Korkmaz
[email protected]
Yeni Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Cavit Arı, son günlerde Antalya ve Muğla'da peş peşe yaşanan orman yangınlarının ardından, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yangından etkilenen Belen ve Yazır mahallelerini ziyaret etti.
Yangından zarar gören ailelerle bir araya gelen Arı, orman yangınlarının sadece doğayı değil, vatandaşların yaşamını ve üretimini de derinden etkilediğini belirterek, yaraların bir an önce sarılması için sürecin yakından takipçisi olacaklarını söyledi.
Fotoğraf: Yeni Parti
Son günlerde Antalya'nın yanı sıra Muğla'nın farklı ilçelerinde de meydana gelen orman yangınlarının büyük üzüntüye neden olduğunu belirten Arı, yangınlarla mücadele eden orman işçilerine, itfaiye ekiplerine, güvenlik güçlerine, belediye personeline ve gönüllülere teşekkür ederek, yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangında Kumluca’da yaklaşık 50 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü ve yaklaşık 15 hanenin etkilendiğini hatırlatan Arı, yaşanan kayıpların en kısa sürede telafi edilmesi gerektiğini ifade etti.
Fotoğraf: Yeni Parti
“Sürecin takipçisi olacağız”
Yangının yalnızca ormanlarımızı değil, vatandaşlarımızın emeklerini, umutlarını ve geçim kaynaklarını da yok ettiğini belirten Av. Cavit Arı, şunları söyledi:
“Bugün Belen ve Yazır mahallelerimizde hemşehrilerimizle bir araya gelerek yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları yerinde dinledik. Evleri, ahırları, seraları, üretim alanları ve geçim kaynakları zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. İlgili kamu kurumlarının koordinasyon içerisinde hareket ederek zarar tespit çalışmalarını hızla tamamlaması ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu destekleri vakit kaybetmeden hayata geçirmesi büyük önem taşımaktadır. Yeni Parti olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”
Fotoğraf: Yeni Parti
“Yanan ormanlarımız yeniden yeşertilmelidir”
Antalya'nın Kumluca ilçesi ile birlikte Muğla'nın farklı bölgelerinde yaşanan yangınların, ormanlarımızın ne denli büyük bir tehdit altında olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Arı, yangınların ardından yalnızca vatandaşların değil, doğanın da büyük zarar gördüğünü ifade etti.
"Kumluca'da yaklaşık 50 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yanan alanların bilimsel esaslara uygun şekilde rehabilite edilmesi ve yeniden ağaçlandırılması büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında bölgenin ekolojik dengesini yeniden sağlayacak çalışmalar da gecikmeden başlatılmalıdır. Yangınların çıkış nedenleri tüm yönleriyle araştırılmalı, orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler artırılmalı, afetlere hazırlık kapasitesi güçlendirilmelidir. Ormanlarımız yalnızca bugünümüzün değil, gelecek nesillerimizin de ortak mirasıdır.”
Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et