01.08.2026 13:12

İsrailli Bakandan Filistinli kadın esire: 'Burası otel değil'

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hapishanede tuttuğu Filistinli kadın esirin kötü koşullara ilişkin şikayetleriyle alay etti.

İsrailli Bakandan Filistinli kadın esire: "Burası otel değil"

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanesinde tutulan Filistinli kadın bir esirle alay ettiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ben-Gvir'in sözleri, İsrail cezaevlerinde Filistinli tutukluların maruz kaldığı hak ihlallerine ilişkin tepkileri yeniden artırdı.

Ben-Gvir'in paylaştığı videoda, kadın esir tutulduğu hücrede temiz suya, yeterli gıdaya ve tıbbi tedaviye erişemediklerini dile getirdi. Bunun üzerine hücredeki su şişesini gösteren Ben-Gvir, "Su var aslında. Ama yemeklerin iyi olması gerekmiyor. Burası otel değil. Eskiden burası bir oteldi, bugün değil." ifadelerini kullandı.

İnsan hakları örgütleri, Ben-Gvir'in göreve gelmesinden bu yana İsrail hapishanelerinde Filistinli tutuklulara yönelik baskı, kötü muamele ve temel hak ihlallerinin belirgin biçimde arttığını belirtiyor.

Filistinli ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 350'si çocuk, 84'ü kadın olmak üzere 9 bin 600'den fazla Filistinli tutuluyor. Hak örgütleri, tutukluların açlık, işkence, tıbbi ihmal ve insanlık dışı koşullara maruz bırakıldığını, bu uygulamalar nedeniyle çok sayıda Filistinli esirin yaşamını yitirdiğini kaydediyor.

(Dış Haberler)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.08.2026 01:29 / Güncelleme: 01:32

A101'in sahipleri, CarrefourSA’yı da resmen satın aldı

CarrefourSA hisselerinin yüzde 89,28’inin Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık’a devri resmen gerçekleşti.

A101'in sahipleri, CarrefourSA’yı da resmen satın aldı

Fotoğraf: Chabe01/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

01.08.2026 01:19

Yemen'deki Husiler: Suudi Arabistan'a ait 8 petrol tankerini Ümit Burnu güzergâhını kullanmaya zorladık

Yemen'deki Husiler, uyguladıkları "deniz ablukası" çerçevesinde Suudi Arabistan'a ait 8 petrol tankerinin Ümit Burnu'na doğru güzergâhlarını değiştirmeye zorladıklarını bildirdi.

Yemen'deki Husiler: Suudi Arabistan'a ait 8 petrol tankerini Ümit Burnu güzergâhını kullanmaya zorladık

Ekran görüntüsü Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin yayımladığı videodan alınmıştır

01.08.2026 12:30

Adalet Bakanı Gürlek: 17 yıllık bebek cinayeti ve 4 yıllık Eyyüp Özbadem dosyası çözüldü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 17 yıl önce bebeğin öldürülmesine ilişkin dosya ile Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2022'de işlenen Eyyüp Özbadem cinayetinin aydınlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Gürlek: 17 yıllık bebek cinayeti ve 4 yıllık Eyyüp Özbadem dosyası çözüldü

Fotoğraf: ANKA

01.08.2026 11:51 / Güncelleme: 12:05

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı: Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Fenerbahçe Kulübü'nün borcu 27 milyar 961 milyon lira olarak açıklandı.

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı: Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!