01.08.2026 01:29 / Güncelleme: 01:32

A101'in sahipleri, CarrefourSA’yı da resmen satın aldı

CarrefourSA hisselerinin yüzde 89,28’inin Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık’a devri resmen gerçekleşti.

A101'in sahipleri, CarrefourSA’yı da resmen satın aldı

Fotoğraf: Chabe01/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

CarrefourSA hisselerinin yüzde 89,28’inin Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık’a devri, Rekabet Kurumu ve diğer yasal mercilerden gerekli onayların alınmasının ardından tamamlandı.

Aydın Grup, CarrefourSA ile yine bünyesinde bulunan A101’in marka kimliklerini ve ayrı yönetim yapılarını koruyarak bağımsız faaliyet göstereceğini açıkladı. CarrefourSA’nın CEO’luk görevini Hatice Evren yürütecek.

Şirket, mağaza ağını Türkiye’nin 81 iline yaymayı, müşteri deneyimini, istihdamı ve yerli tedarikçilerle iş birliğini geliştirmeyi hedefliyor.

CarrefourSA hâlen 77 ilde 1.237 mağaza ve 9 bin 599 çalışanla faaliyet gösteriyor. Şirket, 2025’te fiziksel ve çevrim içi kanallar üzerinden 300 milyon müşteriye ulaştığını ve ayda ortalama 10,5 milyon dijital ziyaretçi ağırladığını bildirdi.

(Ekonomi Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.07.2026 17:49

Chelsea'ye tarihi ceza: Transfer yasağı, milyonlarca sterlin para cezası

Chelsea, Roman Abramovich'in kulüp sahibi olduğu döneme ilişkin mali usulsüzlükler nedeniyle para cezası ve transfer yasağı aldı. İtirazın ardından transfer yasağının uygulanması ertelenirken, para cezası kesinleşti.

Chelsea'ye tarihi ceza: Transfer yasağı, milyonlarca sterlin para cezası

Chelsea logosu 

31.07.2026 18:26 / Güncelleme: 01.08.2026 00:32

Üsküdar Belediyesi Başkanı Sinem Dedetaş dahil 4 kişi tutuklandı

Üsküdar Belediyesinde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Sinem Dedetaş dahil 4 kişi tutuklandı

Fotoğraf: Üsküdar Belediyesi 

31.07.2026 21:39 / Güncelleme: 21:45

Çete liderinin Türkiye'ye iadesi sırasında isyan

"Yeni nesil mafya" olarak anılan gruplardan Baygaraların lideri Ramazan Baygara'nın Yunanistan'dan Türkiye'ye sevk işlemleri öncesi cezaevinde isyan çıktı.

Çete liderinin Türkiye'ye iadesi sırasında isyan

Videodan alınmıştır

31.07.2026 16:24 / Güncelleme: 17:14

Ahbap soruşturmasında Eda Ece konuştu: 'Şevval Sam bizi uyardı'

Savcılık ifadesi ortaya çıkan Eda Ece, deprem sürecindeki yardım faaliyetlerini anlattı. Ece, Ahbap Derneğine bağış yapmadıklarını belirtirken, geçmişte yaptığı açıklamalar nedeniyle de yeniden özür diledi.

Ahbap soruşturmasında Eda Ece konuştu: "Şevval Sam bizi uyardı"

Yasak Elma dizisinden bir sahne.

01.08.2026 00:18

İddia: Eren Ali Bingöl dahil 3 belediye başkanı AKP'ye geçiyor

Tuzla ve Çekmeköy'ün CHP'li belediye başkanları Eren Ali Bingöl ve Orhan Çerkez'le Şile Belediye Başkanvekili Sacit Terzi'nin bugün AKP'ye katılacağı iddia edildi.

İddia: Eren Ali Bingöl dahil 3 belediye başkanı AKP'ye geçiyor

Fotoğraf: @erenalibingol/X

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!