30.07.2026 00:20 / Güncelleme: 00:49

Balıkesir Gömeç'te orman yangını: Yangın köylere ulaştı, köyler tahliye ediliyor

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarla beraber köylere ulaştı. Ayvalık'a bağlı Tıfıllar ve Hacıveliler köyleri boşaltılırken, Bağyüzü, Çamoba ve Akçapınar köylerinde anonslar yapılıyor.

Balıkesir Gömeç'te orman yangını: Yangın köylere ulaştı, köyler tahliye ediliyor

Fotoğraf: Balıkesir Valiliği

Gözde Tüzer Korkmaz
[email protected]


Balıkesir'in Gömeç ilçesi Kumgedik mahallesinde çıkan yangın, Ayvalık ilçesinin köylerine sıçrayarak devam ediyor. Yangın nedeniyle Ayvalık’a bağlı Tıfıllar ve Hacıveliler köyleri boşaltılırken, Bağyüzü, Çamoba ve Akçapınar köylerinde, halkın tahliye için hazırlık yapmaları konusunda anonslar yapılıyor. Alevlerin son olarak Ulubeyler Köyü’ne yaklaştığı belirtiliyor.

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Kumgedik mahallesinde bulunan ormanlık alanda gündüz saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangın hala kontrol altına alınamazken, kuvvetli rüzgar yangının daha da büyümesine neden oldu. Tıfıllar Köyü ve Hacıveliler Köyüne ulaşan alevler nedeniyle köy halkı tahliye edildi ve Ayvalık’ta bulunan yurtlara yerleştirildi. Bağyüzü, Çamoba ve Akçapınar Köyü yakınlarına ulaşan yangın nedeniyle kaymakamlık açıklama yaparak, halkın her an tahliye olacakmış gibi hazırlık yapmasını istedi.

Bu arada köy halkı özellikle su tankeri olanlardan yardım isteyerek “Tankeri olan ekipmanı olan su getirebilen yetişsin” dedi.

Vali: Yangınlara müdahale ediliyor

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 210 konutun tahliye edildiğini ifade ederek "Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi ile Gömeç ilçesine bağlı Kumgedik Mahallesi yakınlarında çıkan yangınlara, 6 uçak, 5 helikopter, 24 arazöz, 11 itfaiye aracı, 19 su tankeri, 7 ilk müdahale aracı, 26 hizmet aracı, 4 dozer, 320 personelle müdahale edilmektedir. Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'ndeki 210 konut tedbiren tahliye edilmiş olup herhangi bir can kaybı yoktur. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için AFAD, Kızılay ve UMKE ekiplerimiz sahadadır" dedi.

Belediye Başkanı: Tahliyeler sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kentte devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Gömeç'teki yangının sürdüğünü, risk altındaki mahallelerin tahliye edildiğini ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 200'ün üzerinde personel ile sahada aralıksız görev yaptığını söyledi. Akın, "En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmamış olması" dedi.

Ayvalık ve Gömeç belediye başkanları açıklama yaptı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Balıkesir Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ile birlikte, şiddetli rüzgarın etkisiyle Ayvalık’ımızın Hacıveliler, Tıfıllar, Bağyüzü, Çamoba ve Akçapınar mahallelerindeki ormanlık alanlara yayılan yangın bölgesinde seferberlik halindeyiz. İlgili kurum amirlerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaları yerinde takip ederek son durum hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Canla başla görev yapan tüm ekiplerimize ve hemşehrilerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ise “Başta Gömeç’imiz olmak üzere Körfez genelinde meydana gelen yangınları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Gömeç’imizin farklı noktalarında ve çevre ilçelerimizde çıkan yangınların kontrol altına alınması için Balıkesir Büyükşehir ekiplerimiz ve ilgili kurumlarımızın sahada görev yapan personeli büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Körfez’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, canla başla görev yapan ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği: Çok üzgünüz, öfkeliyiz

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ise yaptığı açıklama ile iklim krizine dikkat çekti. "Çok üzgünüz, öfkeliyiz" diyerek başlayan açıklama şöyle devam etti: "Kalbimiz Kazdağları'nda, Muğla'da; Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında yaşam mücadelesi veren tüm canlılarla birlikte. Bir an önce tüm yangınların kontrol altına alınmasını ve sona ermesini diliyoruz.

Bu vahşi yangınlar iklim değişikliğinin yarattığı iklim afetlerindendir! Doğayı ve doğal hayatı yok eden politikaların sonucudur!!

İklim krizine karşı acilen gerçekçi politikaların oluşturulması ve uygulanması zorunludur. COP31 Başkanı Murat Kurum'u sorumluluk almaya çağırıyoruz.
Ormanlarımızı, suyumuzu, toprağımızı yok eden anlayış değişmedikçe bu acıları yaşamaya devam edeceğiz."

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
29.07.2026 20:16

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz ve 15 belediye meclis üyesi CHP'den istifa ederek Yeni Parti'ye geçti

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 15 belediye meclis üyesiyle birlikte CHP'den istifa ederek Yeni Parti'ye katıldıklarını açıkladı.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz ve 15 belediye meclis üyesi CHP'den istifa ederek Yeni Parti'ye geçti

Fotoğraf: ANKA

29.07.2026 20:58

Erdoğan: Çerçeve yasa önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacak

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni süreç kapsamında hazırlanan çerçeve yasanın önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Erdoğan: Çerçeve yasa önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacak

Mustafa Kamacı

29.07.2026 21:24

EMEP Antalya İl Örgütü: Hizbullah katillerinin 'özel hukuk' ile serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz!

EMEP Antalya İl Örgütü Hizbullah yöneticilerinin serbest bırakılmasını protesto için yaptığı açıklamada; “Hizbullah katillerinin "özel hukuk" ile serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

EMEP Antalya İl Örgütü: Hizbullah katillerinin "özel hukuk" ile serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz!

Fotoğraf: Evrensel

29.07.2026 16:23

Macahel Vadisi için önemli karar: Borçka'da planlanan Uğur 1-2 HES Projesi'nin ÇED süreci sonlandırıldı

Artvin'in Borçka ilçesindeki Macahel Vadisi'nde planlanan Uğur 1-2 HES Projesi'nin ÇED süreci sonlandırıldı. Macahel Vakfı, UNESCO Biyosfer Rezervi'ne zarar verecek her türlü projeye karşı hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Macahel Vadisi için önemli karar: Borçka'da planlanan Uğur 1-2 HES Projesi'nin ÇED süreci sonlandırıldı

Fotoğraf: MA

29.07.2026 19:55

Uşak'ta belediye başkan vekili ve meclis üyelerinden CHP'den istifa kararı

Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan ile CHP'li belediye meclis üyeleri, yaptıkları ortak açıklamayla CHP'den istifa kararı aldıklarını duyurdu.

Uşak'ta belediye başkan vekili ve meclis üyelerinden CHP'den istifa kararı

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!