29.07.2026 23:18 / Güncelleme: 30.07.2026 12:03

Pek çok kentte orman yangınları sürüyor: Yerleşim yerleri boşaltıldı

Antalya, Çanakkale ve Muğla'da çıkan orman yangınları rüzgarın etkisiyle yayılarak sürüyor. Yangınlar nedeniyle birçok yerleşim alanı ve iş yerleri tahliye edilirken, boşaltılan bazı evler yandı. Yangınlara müdahale sürüyor.

Pek çok kentte orman yangınları sürüyor: Yerleşim yerleri boşaltıldı

Fotoğraf: AA

Antalya'nın üç ilçesi, Muğla'nın Seydikemer, Çanakkale'nin Ayvacık ile Balıkesir'in Gömeç ve Edremit ilçelerinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Yangınlara ekiplerin müdahalesi sürerken tedbir amaçlı boşaltılan yerleşim yerlerinde bazı evler yandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yalova Armutlu, Kütahya Domaniç ve Altıntaş ile Çanakkale Merkez yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Antalya’nın üç ilçesinde yangın

Antalya’nın Kaş ve Kumluca ilçelerinde dünden bu yana devam eden orman yangını sürüyor. Kumluca ilçesinde dün sabah saat 03.00 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Kaş ilçesinde de 27 Temmuz'da çıkan orman yangını devam ediyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından yapılan açıklamada iki günde çıkan 12 yangından 10'unun söndürüldüğünü, Kaş ve Kumluca ilçelerindeki yangınları söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Aynı anda birden fazla yangınla mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Şahin, komşu illerde de yangınlar olması nedeniyle güçleri bölmek zorunda kaldıklarını ancak ekiplerin fedakar şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şahin, Kaş bölgesinde rakımın çok yüksek olması ve karadan ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle zorlandıklarını vurguladı. Yangının kontrol altına alınması hususunda iyi bir noktada olduklarını ancak henüz kontrol altına alınmadığını aktaran Şahin, sadece enerjisinin düşürüldüğünü ifade etti.

Boşaltılan 10 ev yandı

Öte yandan Kumluca ilçesinde çıkan yangın nedeniyle riskli olan 50 hanenin boşaltıldığı ve 10 evin kullanılamaz duruma geldiği açıklandı. Yangın müdahalesinde 2 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 30 itfaiye aracı, 281 personel ile bu bölgede çalışma yürütüyor. Yangın nedeniyle Kumluca-Kemer yolunun trafiğe kapatıldı.

Alanya'da da yangın çıktı

Alanya ilçesine bağlı Sapadere Mahallesinde bulunan ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma yürütüyor.

Çanakkale Bayramiç ve Ayvacık’ta orman yangını

Bayramiç Barajı yakınlarındaki ormanda, bugün saat 18.00 sıralarında yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Ahmetçe köyü yakınlarındaki alanda, saat 15.00 sıralarında henüz nedeni belirlenemeyen şekilde yangın çıktı.

Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

Yangının yayılmasının ardından, yakın güzergahtaki işletme sahipleri ve yerleşim yerleri tahliye edilmeye başlandı.

Vali Ömer Toraman, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Ayvacık'taki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla'da orman yangını büyüyor: Evler tahliye edildi, Antalya yolu trafiğe kapatıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ziraat alanında başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın nedeniyle bazı evler tedbir amacıyla tahliye edilirken, Fethiye-Seydikemer-Antalya kara yolu geçici olarak sivil araç trafiğine kapatıldı. Sarıyer mahallesi ile Bayır, Orta Bayır ve Kırsecik mevkilerinde yer alan toplam 121 hanedeki 202 kişi tahliye edildi.

Balıkesir'deki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ve Gömeç ilçelerindeki ormanlık ve zeytinlik alanlarda çıkan yangınlara, 6 uçak, 5 helikopter, 24 arazöz, 11 itfaiye aracı, 19 su tankeri, 7 ilk müdahale aracı, 26 hizmet aracı, 4 dozer ve 320 personelle müdahale edildiğini söyledi.

 Gömeç ilçesinde başlayan yangın kuvvetli rüzgarla beraber köylere ulaştı. Ayvalık’a bağlı Tıfıllar ve Hacıveliler köyleri boşaltılırken, Bağyüzü, Çamoba ve Akçapınar köylerinde anonslar yapılıyor.

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.07.2026 07:45 / Güncelleme: 09:14

ABD, İran'a düzenlediği yeni saldırı dalgasının tamamlandığını duyurdu

ABD'nin İran'daki askeri hedeflere yönelik yeni saldırı başlattığını açıklamasının ardından ülkenin güneyindeki çeşitli bölgelerde patlama sesleri duyuldu.

ABD, İran'a düzenlediği yeni saldırı dalgasının tamamlandığını duyurdu

Fotoğraf: ANKA (Arşiv)

30.07.2026 08:48 / Güncelleme: 09:46

Tarih belli oldu: Motorine yeni zam yolda

Petrol fiyatları ve döviz kurundaki hareketliliğin etkisiyle motorinin litre fiyatına yarından itibaren 2,66 lira zam yapılması bekleniyor.

Tarih belli oldu: Motorine yeni zam yolda

Fotoğraf: Marek Studzinski/Unsplash

30.07.2026 01:10 / Güncelleme: 01:27

Gelecek Partisi'nin dört milletvekilinin ikisi kararını açıkladı

Siyasi faaliyetlerini sonlandıran Gelecek Partisi'nin dört milletvekilinden ikisi Meclis çalışmalarına Yeniyol Grubu çatısı altında devam edeceğini açıkladı.

Gelecek Partisi'nin dört milletvekilinin ikisi kararını açıkladı

Fotoğraf: ANKA

30.07.2026 01:03 / Güncelleme: 07:18

Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz'ı tanıma rehberi: Karnesi, transferleri, yıldızı

Gornik Zabrze'yi eleyen Fenerbahçe, Avusturya ekibi Sturm Graz'la eşleşti. İskoçya temsilcisi Hearts'a iki maçta da fark atan Sturm Graz, eşleşmeye formda geliyor.

Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz'ı tanıma rehberi: Karnesi, transferleri, yıldızı

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!