22.07.2026 15:07

Cemil Tugay: Bir süre daha bağımsız kalacağım

18 Haziran'da CHP'den istifa ettiğini duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün Özgür Özel'in Yeni Parti'yi açıklamasının ardından şu aşamada bağımsız kalacağını ifade etti.

Cemil Tugay: Bir süre daha bağımsız kalacağım

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun atanması ve CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan değişikliklerin ardından CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kurulması halinde Özgür Özel'in partisine katılacağını açıklamıştı. Tugay, şu aşamada Özel'in Yeni Partisi'ne katılmayacağını söyledi.

Tugay, istifa kararının ardından verdiği röportajda AKP'ye katılacağına ilişkin iddiaları net bir dille yalanlarken, Özgür Özel tarafından yeni bir parti kurulması halinde bu partiye katılacağını söylemişti.

Dün son kez CHP grup toplantısında kürsüye çıkan Özgür Özel, Yeni Parti'yi duyurmuştu.  Cemil Tugay, şu aşamada Yeni Parti'ye katılmayacağını belirterek "Bir süre daha bağımsız kalma ve belediye hizmetlerine odaklanma niyetindeyim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu ekibinin CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ü kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 18 Haziran'da CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

 

(Sözcü)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.07.2026 11:10 / Güncelleme: 14:43

Milyonlarca kişi otelin kapısından geçemedi: Turizmde akraba ve arkadaş evi ilk tercih oldu

TÜİK'in yurt içi turizm verileri, hayat pahalılığının yurttaşın konaklama tercihlerine yansımasını gözler önüne serdi. Yılın ilk üç ayında yapılan 73,6 milyon gecelemenin 59 milyonundan fazlası, arkadaş ve akraba evlerinde gerçekleşti.

Milyonlarca kişi otelin kapısından geçemedi: Turizmde akraba ve arkadaş evi ilk tercih oldu

Fotoğraf: Fatih Yavaşoğlu/Pexels

22.07.2026 10:34

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: ABD, İran krizine ilişkin müzakerelere hâlâ hazır

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Washington'ın İran krizi için diplomatik çözüm arayışını sürdürdüğünü ancak Tahran'ın müzakerelerde ciddi davranmadığını öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: ABD, İran krizine ilişkin müzakerelere hâlâ hazır

Fotoğraf: ANKA

22.07.2026 13:38

Ankara'ya yürüyen Yunus Emre Termik Santrali işçilerine polis müdahalesi

Beypazarı'ndan Ankara'ya yürüyen Doruk Madencilik'e bağlı Yunus Emre Termik Santrali'nde çalışan Enerji-Sen üyesi işçilere polis müdahale etti. Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Genel Sekreteri Emin Atsız ve çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Ankara'ya yürüyen Yunus Emre Termik Santrali işçilerine polis müdahalesi

Fotoğraf: ANKA

22.07.2026 10:21 / Güncelleme: 10:23

Maltepe'de boğulma tehlikesi geçirmişti: 18 yaşındaki Harun, 1 gün sonra hayatını kaybetti

İstanbul Maltepe'de sahilde yüzerken boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırılan Harun Baran 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

Maltepe'de boğulma tehlikesi geçirmişti: 18 yaşındaki Harun, 1 gün sonra hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

22.07.2026 08:20 / Güncelleme: 08:37

Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ CHP'den istifa etti

CHP'nin eski milletvekili sanatçı Sabahat Akkiraz ile Arif Sağ, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla CHP üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ CHP'den istifa etti
22.07.2026 13:29

Murat Ongun CHP'den istifa etti: 'Kendi onurum adına istifa ediyorum'

İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Murat Ongun, CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ongun, "Bu dilekçeyle gasbedilmiş partideki üyeliğimden istifa ediyorum" diyerek kararını duyurdu.

Murat Ongun CHP'den istifa etti: "Kendi onurum adına istifa ediyorum"

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!