Mersin Limanı işçilerinin eylemi 201'inci gününde: 'Kazanana kadar burada olacağız'
Mersin Limanı'nda sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin eylemi, 201'inci gününde devam ediyor. İşçiler, “Kazanana kadar burada olacağız” dedi.
Fotoğraf: MA
Mersin – Mersin Limanı’nda faaliyet gösteren Özgüneş Lojistik bünyesinde çalışan 185 işçi, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları gerekçesiyle 31 Aralık 2025 tarihinde işten çıkartıldı. İşlerine geri dönmek için liman önünde başlattıkları eylem 201’inci gününde. geride bıraktı.
İşçiler, “Atılan işçiler geri alınsın, MIP sendika düşmanlığından vazgeç” pankartı astı. Eylemde konuşan Nevzat Çeken, 201 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını belirterek “İşlerine geri dönene kadar çok eylemlerini kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.
İşçiler eylemde, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen işçilerin olacak” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları attı.
(MA)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et