20.07.2026 09:46 / Güncelleme: 09:48

Fenerbahçe, sezonu yarın Górnik Zabrze maçıyla açacak

Fenerbahçe , UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın sahasında Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, sezonu yarın Górnik Zabrze maçıyla açacak

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın sahasında Polonya'nın Gornik Zabrze ekibiyle mücadele edecek.

Chobani Stadı'ndaki müsabaka, saat 21.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı, Litvanyalı hakem Manfredas Lukjancukas yönetecek. Lukjancukas'ın yardımcılıklarını Litvanyalı Mangirdas Mirauskas ile Aleksandras Stepanovas yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Litvanya Futbol Federasyonundan Vilius Paulauskas olacak.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde çalışmalarını Topuk Yaylası'nda sezon hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe, ikinci etapta Avusturya'da kamp yaptı. Buradaki ilk maçında Admira Wacker'i 5-0 ile geçen sarı-lacivertli ekip, Pogon Szczecin'i de 4-0 mağlup etti. Fenerbahçe, son maçında da LASK'ı 2-1 yendi.

Hazırlık sürecinde iyi sonuçlar alan Fenerbahçe, sezonun ilk resmi maçında Gornik Zabrze'yi yenerek tur için avantaj elde etmeyi amaçlıyor.

Müsabakanın rövanşı, 29 Temmuz Çarşamba günü Polonya'da oynanacak.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin Gornik Zabrze karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Mert Günok, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Matteo Guendouzi, İrfan Can Kahveci, Fred Rodrigues, Kerem Aktürkoğlu, Anderson Talisca.

Maç kadrosu

Fenerbahçe'nin bu gece yarısına kadar 2 futbolcu ekleme ve çıkarma hakkının bulunduğu listede şu isimler yer alıyor:

Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Ognjen Mimovic, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, İrfan Can Kahveci, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Oğuz Aydın, Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Anthony Musaba, Cengiz Ünder, Sidiki Cherif.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.07.2026 23:11

Tuz Gölü'nde yavru flamingo sayısı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Tuz Gölü'nde bu yıl 12 bin 800 yavru flamingo tespit edildi. Yetkililer, son beş yılın en yüksek sayısına ulaşılmasında yağışların yanı sıra su takviye çalışmalarının da etkili olduğunu belirtti.

Tuz Gölü'nde yavru flamingo sayısı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Fotoğraf: AA

20.07.2026 09:15

Biri ölü bulunmuştu: Serinlemek için girdiği Büyük Menderes Nehri'nde kaybolan çocuk aranıyor

Aydın'da Büyük Menderes Nehri'ne giren çocuklardan 15 yaşındaki Eda Kurtulmuş'un cansız bedenine ulaşılmasının ardından akıntıya kapılarak kaybolan 11 yaşındaki Şahin Özdağ'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Biri ölü bulunmuştu: Serinlemek için girdiği Büyük Menderes Nehri'nde kaybolan çocuk aranıyor

Görsel: AA

20.07.2026 09:20

2026'da 28 kişi yaşamını yitirdi: Adana’daki yurttaşlar DSİ kanalları için önlem istiyor

Adana'da DSİ'ye ait sulama kanallarında son 10 yılda 288, yalnızca 2026'da ise 28 kişi yaşamını yitirdi. Yurttaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve çocuklar için ücretsiz, erişilebilir yüzme alanlarının yaygınlaştırılmasını talep ediyor.

2026'da 28 kişi yaşamını yitirdi: Adana’daki yurttaşlar DSİ kanalları için önlem istiyor

Fotoğraf: MA

20.07.2026 07:46 / Güncelleme: 09:27

Dünya Kupası finalinde TRT'den skandal yayın tercihi: Tarihi devre arası şovu yerine reklam kuşağı izletti

Coldplay'den BTS'ye, Shakira'dan Madonna'ya birçok ünlü sanatçının sahne aldığı tarihi devre arası şovunu yayımlamayıp reklama geçen TRT, İspanya'nın şampiyon olduğu gecede eleştirilerin hedefi oldu.

Dünya Kupası finalinde TRT'den skandal yayın tercihi: Tarihi devre arası şovu yerine reklam kuşağı izletti

Madonna ve Shakira, Dünya Kupası'nın devre arası şovunda sahne aldı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!