19.07.2026 12:12

İspanya'da 12 bin hektar alan yandı

İspanya'nın Zaragoza kentinde çıkan orman yangınında 12 bin hektarlık alanın küle döndüğü bildirildi.

İspanya'da 12 bin hektar alan yandı

Fotoğraf: DHA

İspanya’nın kuzeydoğusundaki Zaragoza iline bağlı Cinco Villas bölgesinde başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangının, binlerce hektarlık doğal alanı yok ettiği belirtildi. Yetkililer, şiddetli rüzgar ile yüksek sıcaklığın etkisiyle hızla büyüyen yangında yaklaşık 12 bin hektarlık alanın tamamen yandığını ve doğal yaşamın büyük zarar gördüğünü açıkladı.

Risk altındaki bölgelerde yaşayan binden fazla kişinin tedbir amacıyla tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, yangından etkilenen güzergahlarda ulaşımın güvenli şekilde sağlanabilmesi için bazı kara yollarının trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Ülke genelinde devam eden yangınlara yüzlerce itfaiye eri ile acil durum ekibinin müdahale ettiği de bildirildi.

(DHA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
19.07.2026 00:15

Metal işçileri: İşçiye ne izin var ne tatil

Dinlenme hakkı ellerinden alınan, çocuklarını deniz kenarına götürecek bütçesi dahi olmayan ve evlatlarını okutabilmek için MESEM riskini göze almak zorunda bırakılan metal işçileri ücretlere ek zam talebini gündemlerine aldı.

Metal işçileri: İşçiye ne izin var ne tatil

Fotoğraf: MCSN Kole E. Carpenter/Wikimedia Commons Public domain

19.07.2026 08:23 / Güncelleme: 09:50

Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 119'a yükseldi

Venezuela'da, 24 Haziran'da meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 5 bin 119'a yükseldiği bildirildi.

Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 119'a yükseldi

Fotoğraf: DHA

19.07.2026 08:27 / Güncelleme: 09:50

CHP'li Karabat: Ekonomi küçülüyor, karşılıksız çekler artıyor

CHP’li Özgür Karabat, IMF’nin 2026 büyüme tahminini düşürdüğünü ve karşılıksız çek tutarının 5 yılda 29 kat artarak 161,9 milyar liraya ulaştığını belirterek, "Bunun adı dengelenme değil, daralmadır" dedi.

CHP'li Karabat: Ekonomi küçülüyor, karşılıksız çekler artıyor

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!