18.07.2026 07:06 / Güncelleme: 08:30

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 06.20'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde sabah saatlerinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum tespit edilmezken, ekiplerin saha çalışmaları sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre deprem, saat 06.20'de Battalgazi ilçesi merkezli olarak kaydedildi. Depremin büyüklüğü 5, derinliği ise 15,59 kilometre olarak açıklandı.

2 katlı binanın çatısında kısmi çökme

DHA’nın aktardığına göre depremde ilçenin Göztepe Mahallesi'nde 2 katlı bir binanın çatısında kısmi çökme oldu. Depremle birlikte binada oturanlar sokağa çıktı. İhbar üzerine adrese AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çevresinde güvenlik önlemi alınan binada AFAD ekipleri inceleme yapıyor.

Ağır hasarlı binanın çevresinde önlem alındı

Yine Sarıcıoğlu Mahallesi'nde ağır hasarlı olan 3 katlı bir bina da tehlike arz ettiği gerekçesi ile çevresi polis tarafından güvenlik şeridiyle çevrilerek önlem alındı. AFAD ekipleri binada kontrollerini sürdürüyor.

Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kurum, "Battalgazi'de meydana gelen deprem sonrası şu an itibarıyla herhangi bir olumsuz tespit olmamakla birlikte tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Malatya'mıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
18.07.2026 08:13

Dünya Kupası tarihinde bir ilk: Şampiyon takıma yüzük verilecek

2026 FIFA Dünya Kupası’nı kazanan takımın futbolcularına, turnuva tarihinde ilk kez şampiyonluk yüzüğü verilecek.

Dünya Kupası tarihinde bir ilk: Şampiyon takıma yüzük verilecek

Fotoğraf: Fauzan Saari/Unsplash

18.07.2026 00:14 / Güncelleme: 07:02

Kamu hastanesinde yeni öncelik: Sağlık turizmi hastaları

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği kliniklere gönderdiği yazı ile sağlık turizmi kapsamında gelen hastalara öncelik verilmesini istedi. Sağlık emekçileri bunun “parası olana öncelik” anlayışının yazılı hali olduğunu söylüyor.

Kamu hastanesinde yeni öncelik: Sağlık turizmi hastaları
18.07.2026 00:25

'Adalet geciktirilemez, hukuk baskıyla teslim alınamaz'

Adalet Bakanlığının görevi yurttaşın karşısına polisi dikmek değil, hukukun gereğini yapmaktır. Copla, gözaltıyla ve barikatlarla adalet talebi susturulamaz.

“Adalet geciktirilemez, hukuk baskıyla teslim alınamaz”

Fotoğraf: Evrensel

Yaşar Polat/KESK Haber Sen 2 No’lu Şube Başkanı


İçerik yükleniyor...

17.07.2026 21:31 / Güncelleme: 21:48

DEM Parti'den gazetecilerle 'çerçeve yasa' buluşması: 'Müzakereye alan açılmadı'

DEM Parti, Ankara’da gazetecilerle buluşarak 'çerçeve yasa' sürecini değerlendirdi. "Yasa müzakereye alan açmadı" diyen parti yönetimi, af ve pişmanlık değil toplumsal yaşama katılım odaklı, bütünlüklü bir yasa istediklerini vurguladı.

DEM Parti'den gazetecilerle 'çerçeve yasa' buluşması: 'Müzakereye alan açılmadı'

Fotoğraf: Channel 8

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!