16.07.2026 18:25

TBB'den Deniz Göktaş'a ters kelepçe uygulanmasına suç duyurusu

TBB, gözaltına alınan Deniz Göktaş'a ters kelepçe uygulanması ve bu görüntülerin kamuoyuyla paylaşılması nedeniyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. TBB, ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan idari soruşturma açılmasını talep etti.

TBB'den Deniz Göktaş'a ters kelepçe uygulanmasına suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), kendi isteğiyle Türkiye'ye dönüşü sırasında havalimanında gözaltına alınan Deniz Göktaş'a ters kelepçe uygulanması ve gözaltı görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılması nedeniyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

TBB'den yapılan açıklamada, kaçma şüphesi bulunmayan veya kendisine ya da başkasına zarar verme ihtimali olmayan kişilere kelepçe uygulanmasının yasal dayanağının bulunmadığı belirtildi.

“Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı ihlal edildi”

Deniz Göktaş'a ters kelepçe uygulanmasının yanı sıra bu görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasının, masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkına aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu uygulamanın masumiyet karinesine ve lekelenmeme hakkına aykırı şekilde soruşturmanın gizliliğini de ihlal ederek insan onurunu aşağılamaya dönük şekilde teşhir edilmesi; eylemleri gerçekleştirenlerin ve bu fiilleri engellemekle görevli olduğu halde engellemeyenlerin cezai ve idari sorumluluğunu gerektirmektedir. Bu çerçevede talebimiz, sorumluların tespit edilerek şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına ilişkindir. Öte yandan aynı konuda İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvuru ile de ters kelepçe uygulamasına ve bu görüntülerin teşhir edilmesine sebebiyet veren eylemlerin kolluk görevlileri bakımından görev ve yetkilerini kötüye kullanmak suretiyle zor kullanma yetkisi sınırının aşılması ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu oluşturması nedeniyle gerekli idari soruşturmanın yapılarak ilgili kamu görevlileri hakkında disiplin işlemlerinin yapılması talep edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

(ANKA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
16.07.2026 16:29

Nijerya basını duyurdu: Galatasaray'da kaptanlık Victor Osimhen'e mi gidiyor?

Galatasaray'da Mauro Icardi ile yolların ayrılmasının ardından kaptanlık pazubandının yeni sahibi merak konusu oldu. Nijerya basını, Victor Osimhen'in yeni kaptan olacağını öne sürerken kulüpten henüz resmi açıklama gelmedi.

Nijerya basını duyurdu: Galatasaray'da kaptanlık Victor Osimhen'e mi gidiyor?

Fotoğraf: DHA

16.07.2026 13:55 / Güncelleme: 14:19

Beykoz Belediyesine ikinci operasyon: 6 gözaltı

Beykoz Belediyesine yönelik “rüşvet” ve “irtikap” suçlamalarıyla yürütülen soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 6 kişi gözaltına alındı.

Beykoz Belediyesine ikinci operasyon: 6 gözaltı

Fotoğraf: ANKA

16.07.2026 13:45

Ukrayna Parlamentosu, yeni başbakanı onayladı

Ukrayna Parlamentosu'nun, Ukrayna devlet petrol ve doğal gaz şirketi Naftogaz'ın Genel Müdürü Sergiy Koretskiy'nin başbakan olarak atanmasını onayladığı bildirildi.

Ukrayna Parlamentosu, yeni başbakanı onayladı

Fotoğraf: Oleksandr Brovko/Unsplash

16.07.2026 10:32

Beşiktaş’tan Alexander Sörloth atağı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın, Alexander Sörloth transferi için Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo ile görüştüğü aktarıldı. Norveçli golcünün adı Fenerbahçe ile anılıyordu.

Beşiktaş’tan Alexander Sörloth atağı

Fotoğraf: @Atleti X hesabından alınmıştır

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!