Beykoz Belediyesine ikinci operasyon: 6 gözaltı
Beykoz Belediyesine yönelik “rüşvet” ve “irtikap” suçlamalarıyla yürütülen soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 6 kişi gözaltına alındı.
Fotoğraf: ANKA
Görevden uzaklaştırılan eski Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler dönemine ilişkin Beykoz Belediyesine yönelik “rüşvet” ve “irtikap” suçlarından yürütülen soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 8 kişiden 6’sı gözaltına alınırken, 2 kişi için yakalama çalışmaları başlatıldı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dosyada yer alan deliller, müşteki beyanları ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade verenlerin anlatımları doğrultusunda, aralarında iş insanları, Beykoz Belediyesi Meclis üyesi ile dönemin Beykoz Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 8 kişinin suçlara iştirak ettikleri iddia edildi. 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi için yakalama çalışmasının devam ettiği bildirildi.
İlk dalgada belediye başkanı tutuklanmıştı
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, 2025 yılının şubat ayında Beykoz Belediyesine yönelik başlattığı ilk soruşturmada döneminde Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırma”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım” iddialarıyla gözaltı kararı vermişti. Operasyonun ardından Köseler dahil 13 kişi tutuklanırken, İçişleri Bakanlığı da Köseler'i görevden uzaklaştırmıştı.
Daha sonra Beykoz Belediye Başkanvekili olarak seçilen Özlem Gürzel Vural ise AKP’ye geçmişti.
(DHA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et