14.07.2026 18:57

CHP'li Çakırözer NATO tutukluları ile görüştü: Bu hukuksuzluk derhal son bulsun

NATO zirvesi öncesi yapılan operasyonlarla tutuklananları ziyaret eden CHP'li Utku Çakırözer, tutukluların mesajlarını paylaştı. Çakırözer, bu hukuksuzluğun son bulması çağrısı yaptı

CHP'li Çakırözer NATO tutukluları ile görüştü: Bu hukuksuzluk derhal son bulsun

Utku Çakırözer

Ankara’da 7-8 Temmuz’da düzenlenen NATO zirvesi öncesi ev baskınlarıyla ve darbedilerek gözaltına alınan onlarca kişi, zirve bitmesine rağmen serbest bırakılmadı. İçinde TEMA gönüllülerinin de bulunduğu tutukluları CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Cezaevinde ziyaret etti.

CHP’li Utku Çakırözer’in Sincan Cezaevi’nde görüştüğü TEMA gönüllüleri 3 haftadır cezaevinde tutulmalarına isyan etti. 6’sı kadın 4’ü erkek TEMA gönüllüleri, “25 Haziran’dan bu yana cezaevindeyiz. Evlatlarımız, bakmak zorunda olduğumuz anne babalarımız hâlâ cezaevinde olduğumuzu bilmiyor. Kimimiz yerde, kimimiz tek kişilik yatakta iki kişi uyuyoruz. Mide kanaması, ağır enfeksiyon, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon yaşayan arkadaşlarımız var. Bizim siyasetle hiçbir ilgimiz yok! Biz vatanımızı seven, milletimizi seven insanlarız. 35 yıllık TEMA vakfının terörle hiçbir alakası yoktur, olamaz! Terörle, ismini dahi okuyamadığımız terör örgütleriyle suçlanmayı hiçbirimiz hak etmiyoruz. Bir an önce ailelerimize, sevdiklerimize, işimize ve özgürlüğümüze kavuşmayı istiyoruz” dedi.

“Cezaevinde bile NATO soruşturması”

CHP’li Çakırözer’in cezaevinde görüştüğü SES üyesi Aslıhan Özden ise, kızı Şevin Özden ile cezaevinde tutulduğunu belirterek, “Cezaevinde 18. günümüz. Şafak operasyonuyla ters kelepçe ile gözaltına aldılar. ‘1 Mayıs’a neden katıldın? Doruk Madencilik işçilerini niye ziyaret ettin?’ diye sordular. Kızımı SGDF, beni MLKP ile suçlayıp tutukladılar. 2 Temmuz’da Madımak anması için slogan attık koğuşta. 7-8 Temmuz’da zirve sırasında da NATO karşıtı slogan attık. NATO’yu protesto eden slogan attık diye hakkımızda disiplin soruşturması açıldı. Koğuştaki herkesten savunma istiyorlar. Zirve bitti hala özgürlüğümüze kavuşturulamadık. Bir an önce özgürlüğümüze kavuşmamızı istiyoruz” diye yaşadıklarını anlattı.

“Hak ihlali, büyük hukuksuzluk”

TEMA gönüllüleri ile NATO zirvesi gerekçesiyle tutuklanan yurttaşların bir an önce tahliye edilmesi çağrısında bulunan CHP’li Çakırözer, “Zirve bitti, zirve bahanesiyle tutukladıkları yurttaşları hala zindanda tutuyorlar. Protesto hakkı anayasal hak olduğu halde bu hakkı kullanmak isteyen yurttaşlarımız gözaltına alınıp serbest bırakıldılar. Ama protestolarla dahi hiçbir ilgisi olmayan insanların ‘önleyici tutukluluk’ ile cezaevinde tutuluyor olmaları kabul edilemez. Bu insanları zindana koymak bir büyük hukuksuzluktu. Onları hala cezaevinde tutuyor olmak bir başka insan hakkı ihlalidir. Hukuksuzluktur. Bu insanların bir an önce tahliyeleri sağlanmalı” çağrısını yaptı.

(Evrensel)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
14.07.2026 16:43 / Güncelleme: 16:55

17 Temmuz vizyon takvimi açıklandı: Bu hafta sinemalarda hangi filmler var?

17 Temmuz haftasında sinemalarda altı yeni film izleyiciyle buluşacak. Christopher Nolan'ın "Odyssey" filmi "Noise: Lanetin Sesi", "Kybele'nin Laneti: İstila", "Filistin 36", "Ceza" ve "Baba" vizyona giriyor.

17 Temmuz vizyon takvimi açıklandı: Bu hafta sinemalarda hangi filmler var?

The Odyssey adlı filmden bir sahne.

14.07.2026 13:00

'Kanuni' şakası nedeniyle dava açılmıştı: Komedyen Tuba Ulu'ya hapis cezası

Gösterisinde Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili şaka yaptığı için “halkın bir kesimini alenen aşağılama” suçlamasıyla yargılanan Komedyen Tuba Ulu’ya 5 ay hapis cezası verildi.

“Kanuni” şakası nedeniyle dava açılmıştı: Komedyen Tuba Ulu'ya hapis cezası

Komedyen Tuba Ulu 

14.07.2026 14:57

Antep'te kadın cinayeti: 72 yaşındaki Hatice G, eşi tarafından av tüfeğiyle öldürüldü

Antep'in Şehitkamil ilçesinde 72 yaşındaki Hatice G., evli olduğu erkek Halil G. tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan fail hakkında soruşturma başlatıldı.

Antep'te kadın cinayeti: 72 yaşındaki Hatice G, eşi tarafından av tüfeğiyle öldürüldü

Fotoğraf: AA

14.07.2026 13:47 / Güncelleme: 16:20

EMEP'ten Bakan Şimşek'e NATO önergesi: Hangi anlaşmalar imzalandı, bedelini kim ödeyecek?

EMEP Milletvekilleri Bayhan ve Karaca, NATO Zirvesi'nin ardından Bakan Şimşek'ten silah tekellerine ve savaş sanayisine ayrılan kaynakların halka açıklanmasını talep etti. Vekiller, "Halktan fedakarlık istenirken NATO bütçesi gizleniyor" dedi.

EMEP'ten Bakan Şimşek'e NATO önergesi: Hangi anlaşmalar imzalandı, bedelini kim ödeyecek?

EMEP Milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan

14.07.2026 12:28 / Güncelleme: 13:09

AYM 'özel hayata müdahale' itirazını reddetti: Boşandığı eşiyle yaşamaya devam edenlerin maaşı kesilecek

AYM 5510 sayılı Kanun'un tartışmalı maddesini Anayasa'ya uygun buldu. Kararla birlikte, barınma veya bakım gibi zorunlu nedenlerle eski eşiyle aynı evde kalanların dul ve yetim aylıklarının kesilmesinin ve geriye dönük borç çıkarılmasının önü açıldı.

AYM "özel hayata müdahale" itirazını reddetti: Boşandığı eşiyle yaşamaya devam edenlerin maaşı kesilecek

Fotoğraf: ANKA

14.07.2026 15:35

78 Can İçin Adalet Yürüyüşü 4’üncü gününde | Akişli: Adaleti keşke bu yollarda aramasaydık

Bolu Grand Kartal Otel yangınında üç yakınını kaybeden Oktay Akişli, adalet yürüyüşünün 97'nci kilometresinde, "Vicdanı olan herkes burada bir adaletsizlik olduğunu biliyor" diyerek 18 Temmuz'daki Ankara buluşmasına çağrı yaptı.

78 Can İçin Adalet Yürüyüşü 4’üncü gününde | Akişli: Adaleti keşke bu yollarda aramasaydık

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!