13.07.2026 10:21 / Güncelleme: 12:43

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması: 17 yıl sonra 25 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma kapsamında 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması: 17 yıl sonra 25 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: ANKA

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma kapsamında 29 şüphelinin tespit edildiğini, 10 ilde 30 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Büyük Birlik Partisinin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin 25 Mart 2009’da meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürüldüğünü bildirdi.

Gürlek, 12 Haziran 2026’da Maraş’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredilen dosya kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak” ile “tasarlayarak kasten öldürme” suçlarını işledikleri değerlendirilen 29 şüphelinin tespit edildiğini belirtti.

Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyon’daki 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini aktaran Gürlek, operasyonlarda 25 kişinin yakalandığını, 2 kişinin cezaevinde, 2 kişinin ise yurt dışında bulunduğunun belirlendiğini ifade etti.

Eski emniyet amiri Dursun Özmen de gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütülen soruşturma kapsamında, Yazıcıoğlu dosyasında daha önce “evrakta sahtecilik” ve "görevi kötüye kullanma" iddialarıyla yargılanan eski emniyet amiri Dursun Özmen de gözaltına alındı.

Öte yandan şüphelilerden helikopterin enkazından GPS cihazlarını sökerken görüntülenen ve “FETÖ”nün askeri yapılanması davasından hükümlü olan Davut Uçum ile Aydın Özsıcak’ın da cezaevinde olduğu kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, Ahmet Turhan, Bekir Cerikci, Cemal Şahin, Ebubekir S. Yüksekkaya, Sedat Kılıçaslan, Dursun Özmen, Nedim Bakırhan, Ersöz Sağlam, Nusret Memiş, Ferudun Seren, Gülseren Özişik, Halil İbrahim Açan, Hikmet Tanıl, Recep Ercan, İsmail Kaya, Kerem Mumcuoğlu, Mehmet Çağlar, Mehmet Sevdim, Melike Sinem Uçum, Suat Kaplan, Fatih Bengi, Tezcan Kaymaz, Ali Armağan, Kenan Köksal ve Şerife Armağan gözaltına alındı.

Şüphelilerden Nihat Biçer ve İrfan Yavuz'un ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Başsavcılık bu şahısların yakalanmasına yönelik işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

(ANKA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.07.2026 12:28

Kedilerin birbirini yalaması her zaman sevgi göstergesi olmayabilir

Ghent Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü çalışma, kedilerin "allogrooming" olarak bilinen karşılıklı temizlenme davranışının her zaman dostça olmadığını ortaya koydu.

Kedilerin birbirini yalaması her zaman sevgi göstergesi olmayabilir

Fotoğraf: Ayelt van Veen/Unsplash

13.07.2026 10:57

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın altyapı tesislerini ve gemilerini vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da askeri amaçlarla kullanılan Çornomorsk Limanı'ndaki altyapı tesislerini ve gemileri vurduklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın altyapı tesislerini ve gemilerini vurduk

Fotoğraf: Юрий Д.К./Wikimedia Commons CC BY 4.0

13.07.2026 09:37 / Güncelleme: 09:49

AHBAP soruşturmasında yeni gelişme: Avukat Ece Güner hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının AHBAP Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Avukat Ece Güner hakkında gözaltı kararı verildi.

AHBAP soruşturmasında yeni gelişme: Avukat Ece Güner hakkında gözaltı kararı
13.07.2026 09:00

Avukat Ece Güner'den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama: 'Derneğin veya Haluk Levent'in hiçbir zaman avukatı olmadım'

AHBAP soruşturmasında adı geçen avukat Ece Güner, derneğin ya da Haluk Levent'in avukatlığını yapmadığını ve vekalet ücreti almadığını söyledi.

Avukat Ece Güner'den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama: “Derneğin veya Haluk Levent'in hiçbir zaman avukatı olmadım”

Fotoğraf: ANKA

13.07.2026 08:11

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantıda NATO Liderler Zirvesi'nin sonuçları, ekonomi, ABD-İran gerilimi ve Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

Fotoğraf: TCCB

13.07.2026 08:21

Milletler Ligi'nde yarı final için sahaya çıkacak: A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın çeyrek final rakibi belli oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 VNL normal sezonunu dördüncü sırada tamamlayarak çeyrek finalde Kanada ile eşleşti. Çin'deki karşılaşma 22 veya 23 Temmuz'da oynanacak.

Milletler Ligi'nde yarı final için sahaya çıkacak: A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın çeyrek final rakibi belli oldu

Fotoğraf: Türkiye Voleybol Federasyonu

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!