İmamoğlu'nun 'bilirkişi' davası düşmedi, ertelendi: Ön ödeme yapılmıştı
Ekrem İmamoğlu'nun 'bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı ve ön ödeme yapıldığı için düşmesi beklenen dava, değişen duruşma savcısının ek süre talep etmesi nedeniyle 8 Aralık'a ertelendi.
Fotoğraf: ANKA
Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 27 Ocak 2025’te yaptığı 'Turpun Büyüğü' başlıklı basın toplantısı nedeniyle yargılandığı 'bilirkişi' davası 8 Aralık'a ertelendi.
Silivri'de 30 Mart'ta görülen dördüncü duruşmada mahkeme, "yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" suçunun oluşmadığına, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" maddesinin oluştuğuna karar vermişti. Söz konusu suç, ön ödeme kapsamında yer alıyor. İmamoğlu'nun avukatları, bugünkü duruşma öncesi mahkemenin işaret ettiği ön ödeme işlemini gerçekleştirdiği için davanın düşmesi bekleniyordu.
Ancak davada duruşma savcısı değişti ve yeni savcı 'ek süre' talep etti. Talebi kabul eden İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, davayı 8 Aralık 2026 tarihine erteledi.
(Politika Servisi)
Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et