10.07.2026 19:31 / Güncelleme: 19:34

Varto'da çadır nöbeti 68. gününde: Yazar ve şairler direniş çadırında buluştu

Muş’un Varto ilçesindeki Çalıdere köyünde, JES projesine karşı başlatılan direniş nöbetinin 68. gününde Vartolu yazar ve şairler direniş çadırında buluştu.

Varto'da çadır nöbeti 68. gününde: Yazar ve şairler direniş çadırında buluştu

Fotoğraf: Evrensel

Elif Ekin Saltık
[email protected]


Muş – Varto ilçesine bağlı Çalıdere köyünde, Amerikan menşeli İgnis Enerji tarafından kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santraline (JES) karşı köylülerin başlattığı çadır nöbeti 68. gününde.

Çalıdere köyü mera sınırlarında başlayan ve bölgedeki 16 köyü doğrudan etkileyecek olan projeye karşı yürütülen direniş, her gün köylülerin yoğun katılım ve dayanışma ziyaretleriyle sürüyor.

Direnişin 68. gününde Vartolu yazar ve şairler direniş çadırında buluştu. Şiirlerin okunduğu etkinlikte yazarlar kitaplarını imzaladı. Koma Welat'ın şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.

10.07.2026 13:34 / Güncelleme: 14:28

Yılmaz Vural'dan Amedspor açıklaması: 'Milliyetçi duygular kimseye fayda sağlamıyor'

Yılmaz Vural, Diyarbakır ziyaretinde Amedspor ve Diyarbakırspor'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Amedspor'un artık yalnızca Diyarbakır'ın değil, tüm bölgenin takımı haline geldiğini söyleyen Vural, futbolun birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Yılmaz Vural'dan Amedspor açıklaması: 'Milliyetçi duygular kimseye fayda sağlamıyor'
10.07.2026 10:56 / Güncelleme: 15:44

Satışın bugün netleşeceği iddia edildi: Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler Körfez yolcusu mu?

NATO Zirvesi sonrası Türkiye'nin Rusya'dan milyarlar ödeyerek aldığı S-400'leri satmaya çalıştığı iddia edildi. Abdulkadir Selvi, satışın üçüncü bir ülkeye yapıldığını ve bu kararın bugün resmen açıklanacağını yazdı.

Satışın bugün netleşeceği iddia edildi: Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler Körfez yolcusu mu?

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

10.07.2026 09:47

Çalışmayan klimalar, yetersiz hijyen, uzun kuyruklar: Diyarbakır'da hastaneler hasta ediyor

Diyarbakır’da bulunan hastanelerde klimaların çalışmaması, yetersiz hijyen, uzun kuyruklar, bir yıl sonrasına verilen randevular, doktor başına düşen hasta sayısının yoğunluğu gibi birçok sorun çözülmeyi bekliyor.

Çalışmayan klimalar, yetersiz hijyen, uzun kuyruklar: Diyarbakır'da hastaneler hasta ediyor

Fotoğraf: MA

10.07.2026 15:27 / Güncelleme: 15:43

2026 LGS sonuçları açıklandı: 342 bin çocuk sınava bile girmedi

2026 LGS sonuçları tam puan alan 452 öğrenci ile duyurulurken, çağ nüfustaki 342 bin çocuğun sınava dahi girmediği ortaya çıktı. Prof. Dr. Adnan Gümüş, 314 bin çocuğun başvuru aşamasında sistemin dışında kaldığını belirterek, “Bu çocuklar nerede?” dedi.

2026 LGS sonuçları açıklandı: 342 bin çocuk sınava bile girmedi

Fotoğraf: MEB

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!