İsrail'e silah üreten Rheinmetall, Berlin'de protesto edildi
Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin destekçisi kitle tarafından, İsrail için mühimmat üreten Rheinmetall şirketi protesto edildi.
Fotoğraf: Norbert Nagel/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0
Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin destekçisi kitle tarafından, İsrail için mühimmat üreten Rheinmetall şirketi protesto edildi.
"Soykırıma Karşı Barışçıl Mücadele" (Peacefully Against Genocide) grubu üyesi yaklaşık 100 kişi, Berlin'in Wedding semtindeki Rheinmetall tesisine giden yolu kısa süreliğine kapattı.
Olay yerine gelen polis, Filistin destekçisi göstericilere müdahale ederek yolu açtı.
Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale ederken iki kişi gözaltına alındı.
Gösterici grup, ilerleyen günlerde de benzer protestolar düzenleyeceğini, polis ise bölgede güvenlik önlemlerini sürdüreceğini açıkladı.
Berlin'deki Rheinmetall tesisi önünde son aylarda İsrail'e silah sevkiyatı iddiaları nedeniyle çok sayıda protesto gösterisi düzenlenmişti.
(Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et