06.07.2026 19:16

DİSK'ten Kocaeli'de NATO eylemi: 'Daha fazla silah değil, daha fazla iş istiyoruz'

Kocaeli’de NATO Zirvesi öncesinde açıklama yapan DİSK, savaş politikalarına ve artan silahlanmaya tepki gösterdi; “Daha fazla silah değil, daha fazla iş istiyoruz.”

DİSK'ten Kocaeli'de NATO eylemi: “Daha fazla silah değil, daha fazla iş istiyoruz”

Fotoğraf: Evrensel

Kocaeli - DİSK Kocaeli’de 7-8 Temmuz’da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, savaş politikalarına ve artan silahlanmaya tepki gösterdi. Açıklamayı DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük okudu.

Savaşların bedelini her zaman işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve yoksulların ödediğini belirten Küçük, “Daha fazla silah değil, daha fazla iş istiyoruz. Daha fazla füze değil, daha fazla okul istiyoruz. Daha fazla askeri harcama değil, daha fazla hastane istiyoruz. Savaşlarda yoksullar ölür, silah şirketleri ve savaş tüccarları kazanır. Silahlanmaya ayrılan her kaynak; işçinin ücretinden, emeklinin maaşından, öğrencinin eğitim hakkından ve halkın sağlık hizmetlerinden eksilmektedir” ifadelerini kullandı.

Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi’nde askeri harcamaların artırılması ve yeni güvenlik stratejilerinin ele alınacağını hatırlatan Küçük, emekçilerin ise bambaşka bir talebi olduğunu söyledi. “Biz daha fazla silahlanmaya değil, daha fazla barışa ihtiyaç olduğunu söylüyoruz” dedi.

NATO Zirvesi gerekçe gösterilerek Ankara’da uygulanan yasaklara, gözaltı ve tutuklamalara da tepki gösterilen açıklamada, demokratik hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması çağrısı yapıldı. Küçük, “Örgütlenme özgürlüğü, toplu pazarlık hakkı ve sosyal diyalog güvenlik gerekçeleriyle sınırlandırılamaz. NATO Zirvesi’ni yalnızca bir dış politika meselesi olarak değil, aynı zamanda bir emek, demokrasi ve yaşam meselesi olarak görüyoruz” dedi.

(Evrensel)
06.07.2026 13:02 / Güncelleme: 13:55

55 yıllık sandviç zincirinde kriz: Şubeler geçici olarak kapatıldı

ABD'de 55 yıldır faaliyet gösteren sandviç zinciri Beef-a-Roo, finansal sorunlar nedeniyle bazı şubelerini geçici olarak kapattı. Maaşlarını alamadıklarını söyleyen çalışanlar iş bırakırken, şirket ödemelerin yapılacağını açıkladı.

55 yıllık sandviç zincirinde kriz: Şubeler geçici olarak kapatıldı

Fotoğraf: Raphael Nogueira/Unsplash

06.07.2026 13:34 / Güncelleme: 14:01

Arnavutköy'de akran zorbalığı: Çocuklar hakkında adli işlem başlatıldı

Arnavutköy'de parkta bir araya gelen bir grup çocuk, bir süre tartıştıkları arkadaşlarını tekme ve yumruklarla darbetti. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden çocuklar, darbedilen çocuğun annesinin şikayeti üzerine yakalandı.

Arnavutköy'de akran zorbalığı: Çocuklar hakkında adli işlem başlatıldı

Fotoğraf: DHA

06.07.2026 14:10

KPSS'de 512'nci sıradaydı, mülakatla kontenjan dışında kaldı: Hakkımızı ararken bir de MEB'e tazminat ödedik

KPSS'de alanında 512'nci sırada yer almasına rağmen sözlü sınavın ardından sıralamasının 739'unculuğa gerilediğini ileri süren mülakat mağduru Öğretmen Alime Şahin,"Hakkımızı almak isteyen öğretmenleriz. Bir an önce çözüm bekliyoruz" dedi.

KPSS'de 512'nci sıradaydı, mülakatla kontenjan dışında kaldı: Hakkımızı ararken bir de MEB'e tazminat ödedik

Görsel: ANKA

06.07.2026 13:24 / Güncelleme: 13:52

SPD'den Merz'e NATO çağrısı: 'Muhalefete saldırıları gündeme getir'

Almanya'da SPD, Ankara'daki NATO zirvesi öncesinde Başbakan Friedrich Merz'e "Türkiye'de Erdoğan'ın hukukun üstünlüğüne süregelen saldırılarını açıkça gündeme getir" çağrısını yaptı.

SPD'den Merz'e NATO çağrısı: “Muhalefete saldırıları gündeme getir”

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte (en solda), Almanya Başbakanı Friedrich Merz (ortada) ile görüştü (Fotoğraf: AA)

06.07.2026 11:35 / Güncelleme: 11:38

Tanju Özcan'ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı dava başladı

Bolu Belediyesine yapılan operasyon kapsamında aralarında Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da olduğu 6'sı tutuklu 19 kişinin yargılanmasına başlandı.

Tanju Özcan'ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı dava başladı

Fotoğraf: DHA

06.07.2026 15:24

A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri'nde İsviçre'yi ağırlıyor

FIBA 2027 Basketbol Dünya Kupası Elemeleri C Grubu'nda liderliği garantileyen A Milli Erkek Basketbol Takımı, grup etabındaki son maçında İsviçre'yi konuk edecek.

A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri'nde İsviçre'yi ağırlıyor

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!