04.07.2026 13:22

Deniz Göktaş, Kılıçdaroğlu’na görüşmek istemediğini söylemiş: 'Madem geldiniz, CHP’yi salın’ dedim'

Tutuklanan komedyen Deniz Göktaş, kendisini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'na "Milyonlarca gencin bir isteği var: Lütfen CHP'yi serbest bırakın" dediğini açıkladı. Göktaş, görüşmenin ayrıntılarını avukatı aracılığıyla paylaştı.

Deniz Göktaş, Kılıçdaroğlu’na görüşmek istemediğini söylemiş: “Madem geldiniz, CHP’yi salın’ dedim”

Tutuklanan komedyen Deniz Göktaş'ın, kendisini ziyaret eden CHP'nin mutlak butlan kararı sonrası göreve gelen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Milyonlarca gencin bir isteği var: Lütfen CHP'yi serbest bırakın" dediği ortaya çıktı. Göktaş, görüşmeye ilişkin yaşananları avukatı aracılığıyla paylaştı.

"Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisindeki ifadeleri nedeniyle hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla soruşturma başlatılan Deniz Göktaş, yurt dışından dönüşünde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece dün tutuklandı.

Göktaş'a destek için Çağlayan Adliyesi önünde çok sayıda siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi bir araya geldi. Destek için adliyeye gelen isimler arasında CHP'nin mutlak butlan kararı sonrası göreve gelen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun adliyeye gelmesi üzerine adliye önünde toplanan bazı kişiler "Dışarı" ve "Hain Kemal" sloganları attı. Tepkilerin ardından adliyede ziyaretçi girişine kısıtlama getirildi.

Altaylı, Göktaş'ın avukatıyla görüştüğünü açıkladı

Gazeteci Fatih Altaylı, Deniz Göktaş'ın avukatıyla görüştüğünü belirterek, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ilişkin kamuoyuna yansıyan tartışmaların ardından Göktaş'ın aktardığı ifadeleri paylaştı.

Altaylı'nın aktardığına göre Göktaş, Kılıçdaroğlu'na "CHP'yi serbest bırakın" dediğini doğruladı. Göktaş'ın avukatı aracılığıyla ilettiği açıklama şöyle:

"Sabah Kemal Bey'in burada olduğunu ve görüşmek istediğini öğrendim. Görüşmek istemediğimi söyledim. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gitmeden önce ani bir şekilde karşılaştık. 'Geçmiş olsun' dedi, ben de teşekkür ettim. Bir ihtiyacım olup olmadığını sordu, ben de hayır dedim. Aslında, onunla görüşmek istemediğimi söyledim. Madem geldiniz, dedim ki, milyonlarca gencin bir isteği var: lütfen CHP'yi serbest bırakın. Bunu söyledikten sonra başını salladı ve gitti. (Twitter'da bu görüşme sırasında belirtildiği gibi, ortamın çok kalabalık olmadığını ve Kılıçdaroğlu dışında sadece birkaç kişinin olduğunu hatırladığını belirtti.) 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verdiğim kişi, 2026'da kabalıkla karşılaştığım ilk kişi oldu. Avukatımın söyledikleri doğru."

(Haber Merkezi)
04.07.2026 11:36

Gana'daki selde 34 kişi yaşamını yitirdi: Şiddetli yağışlar 6 vilayette etkili oldu

Gana'da 28 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde 34 kişi hayatını kaybetti. Başkent Akra dahil 6 vilayette çok sayıda kişi de yaralandı.

Gana'daki selde 34 kişi yaşamını yitirdi: Şiddetli yağışlar 6 vilayette etkili oldu

Fotoğraf: DHA

04.07.2026 10:03

Depremde 125 kişi hayatını kaybetmişti: İskenderun Devlet Hastanesiyle ilgili tazminat davalarında çelişkili bilirkişi raporları

Hatay’da 125 kişinin hayatını kaybettiği İskenderun Devlet Hastanesi A Blok'a ilişkin tazminat davalarında, bilirkişi raporlarının birinde Sağlık Bakanlığı yüzde 95 kusurlu bulunurken, bir diğerinde kusur değerlendirmesi yapılmadı.

Depremde 125 kişi hayatını kaybetmişti: İskenderun Devlet Hastanesiyle ilgili tazminat davalarında çelişkili bilirkişi raporları

Fotoğraf: ANKA

04.07.2026 08:01

Kolombiya, Gana’yı tek golle eledi: Son 16 turuna adını yazdırdı

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Kolombiya, Gana'yı Jhon Arias'ın ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Kolombiya, Gana’yı tek golle eledi: Son 16 turuna adını yazdırdı

Fotoğraf: AA

04.07.2026 03:54 / Güncelleme: 08:12

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçı: Zorlu maçta Yeşil Burun Adaları’nı yenen Arjantin son 16 turunda Mısır’la eşleşti

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçında Arjantin çok zorlandığı maçta Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yenerek son 16 turunda Mısır'la eşleşti.

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçı: Zorlu maçta Yeşil Burun Adaları’nı yenen Arjantin son 16 turunda Mısır’la eşleşti

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!