24.06.2026 17:13 / Güncelleme: 17:27

Rekordan düşüşe: Gram altın zirveden yüzde 23 eridi

Altın fiyatlarında düşüş derinleşirken doların küresel değerinin güçlenmesi, sarı metali olumsuz etkiledi. Gram altın 6 bin liranın altına düştü.

Rekordan düşüşe: Gram altın zirveden yüzde 23 eridi

Altın fiyatlarında düşüş derinleşirken doların küresel değerinin güçlenmesi, faizlerin yüksek kalacağı ihtimali sarı metali olumsuz etkiledi. Son olarak gram altın 5 bin 994 liraya kadar geriledi.

ABD'de faizlerin yüksek kalacağı beklentisi doların küresel değerini artırdı. Doların yükselişiyle birlikte altın fiyatları geri çekildi. Bu nedenle altın başta olmak üzere kıymetli metal fiyatları baskılanıyor. Ons altın 4 bin dolara kadar gerilerken iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Altında aylık kayıp yüzde 10'a yakınken yılbaşından bu yana ise yüzde 5,5 aşağıda yer aldı.

Son olarak gram altın 6 bin liranın altına düşerek 5 bin 994 liraya geriledi. Gram altın bu yıl 7 bin 800 lira ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 

(Ekonomi Servisi)
24.06.2026 11:25

Paraguay maçı tekrar mı edilecek? FIFA’dan TFF'ye yanıt | 'Yüzde 1 bile olsa…'

A Milli Takım’ın Paraguay’a 1-0 mağlup olduğu Dünya Kupası maçında yaşanan “hakemin saati” olayının ardından TFF’nin FIFA’ya yaptığı maç tekrarı başvurusuna yanıt geldi.

Paraguay maçı tekrar mı edilecek? FIFA’dan TFF'ye yanıt | “Yüzde 1 bile olsa…”

Fotoğraf: AA

24.06.2026 14:14

Alpagut ve Atalan için bilirkişi raporu: ÇED olumlu kararı iptal edilmelidir

Eskişehir'in Alpagut ve Atalan mahallelerinde yapılması planlanan altın-gümüş madenine ilişkin bilirkişi raporunda, "ÇED olumlu" kararının iptal edilmesi yönünde görüş bildirildi. Yurttaşlar yaşam alanlarını koruma kararlılıklarını dile getirdi.

Alpagut ve Atalan için bilirkişi raporu: ÇED olumlu kararı iptal edilmelidir

Fotoğraf: ANKA

24.06.2026 15:08 / Güncelleme: 15:30

Yavuz Selim Anadolu Lisesi için çağrı: 'Söke halkının iradesi yok sayılamaz'

Yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuz Selim Anadolu Lisesinin geleceğine ilişkin tartışmalar büyüyor. Emek Partisi, fen lisesi açılmasının mevcut bir okulun kapatılması pahasına yapılamayacağını belirtti.

Yavuz Selim Anadolu Lisesi için çağrı: “Söke halkının iradesi yok sayılamaz”

Fotoğraf: Evrensel

24.06.2026 09:53

Peru'da solcu aday Sánchez, seçim sonucunu tanımayacağını söyledi

Peru'da solcu aday Roberto Sanchez, yurt dışındaki oyların sayımında ciddi usulsüzlükler yapıldığını belirterek, yurt dışı oylarının geçersiz sayılması gerektiğini, aksi takdirde seçim sonucunun şaibeli olacağını ve sonuçları tanımayacaklarını söyledi.

Peru'da solcu aday Sánchez, seçim sonucunu tanımayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

24.06.2026 15:56

Bornova'da belediye işçisine saldırıya tepki: 'Şiddet hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz'

Görev sırasında saldırıya uğradığı belirtilen Bornova Belediyesi işçisi Mehmet Karabaş için açıklama yapan DİSK/Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube, belediye emekçilerine yönelik şiddete karşı tepki gösterdi.

Bornova'da belediye işçisine saldırıya tepki: "Şiddet hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz"

Fotoğraf: Güldalı Aktaş/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!