24.06.2026 16:53

İsrail Savunma Bakanı Katz: 'ABD'nin talebi olsa bile Lübnan'ın güneyinden çekilmeyeceğiz'

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ordunun Lübnan ve Suriye'nin güneyinde işgal ettiği bölgelerde kalmaya devam edeceğini söyledi. Katz, ABD'den talep gelse bile Lübnan'ın güneyinden çekilmeyeceklerini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Katz: "ABD'nin talebi olsa bile Lübnan'ın güneyinden çekilmeyeceğiz"

Yisrael Katz

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail ordusunun Suriye ve Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği bölgelerde kalmaya devam edeceğini belirterek, "ABD'nin talebi olsa bile ordu, Lübnan'ın güneyinden çekilmeyecek" dedi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Katz, başkent Tel Aviv'de bir etkinlikte, İsrail'in işgali altındaki Lübnan'ın güneyindeki durumla ilgili açıklama yaptı.

Katz, İsrail ordusunun Suriye ve Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği bölgelerde kalmaya devam edeceğini ileri sürerek, "ABD'nin talebi olsa bile ordu, Lübnan'ın güneyinden çekilmeyecek” dedi.

İsrail'in güvenlik anlayışının bu olduğunu öne süren Katz, İsrail askerlerinin işgal ettiği bölgelerde kalacağını ve sivillerin dışarıda olacağını savundu. Son olarak Katz, İsrail işgali nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlıların evlerine geri dönmeyeceğini ve buna izin vermeyeceklerini iddia etti.

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti bu sürede, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

ABD ile İran arasında imzalanan ve üzerine müzakerelerin sürdüğü mutabakat zaptında "Lübnan'da ateşkes" vurgusu yapılması Tel Aviv ile Washington yönetimleri arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuş, başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililer, Lübnan'da işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini savunmuştu.

ABD ile İran arasında İsviçre'de yapılan müzakerelerde, Lübnan'da ateşkesi izlemek için yeni bir mekanizma kurulacağı ve İran’ın bu mekanizmaya temsilci göndereceği bilgisine yer verilmişti.

(AA)
24.06.2026 11:25

Paraguay maçı tekrar mı edilecek? FIFA’dan TFF'ye yanıt | 'Yüzde 1 bile olsa…'

A Milli Takım’ın Paraguay’a 1-0 mağlup olduğu Dünya Kupası maçında yaşanan “hakemin saati” olayının ardından TFF’nin FIFA’ya yaptığı maç tekrarı başvurusuna yanıt geldi.

Paraguay maçı tekrar mı edilecek? FIFA’dan TFF'ye yanıt | “Yüzde 1 bile olsa…”

Fotoğraf: AA

24.06.2026 10:13 / Güncelleme: 10:16

Uzmanlardan 'Asya kaplan sivrisineği' uyarısı: Su birikintileri büyük risk oluşturuyor

Dr. Müberra Hraloğlu, Asya kaplan sivrisineğinin çok küçük durgun su alanlarında bile üreyebildiğini, bazı viral hastalıkların taşınmasında rol oynayabildiğini belirtti.

Uzmanlardan "Asya kaplan sivrisineği" uyarısı: Su birikintileri büyük risk oluşturuyor

Aedes albopictus | Fotoğraf: Pixabay

24.06.2026 12:23 / Güncelleme: 12:47

Adana Büyükşehir Belediyesinden kadın çalışana yönelik iddialara tepki: 'Ayrımcı ve cinsiyetçi anlayışların yansıması'

Adana Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanının boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından ısrarlı takibe maruz kaldığını belirterek, kadın çalışan hakkında ortaya attığı iddiaların ayrımcı ve cinsiyetçi anlayışların yansıması olduğunu vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden kadın çalışana yönelik iddialara tepki: "Ayrımcı ve cinsiyetçi anlayışların yansıması"

Fotoğraf: ANKA

24.06.2026 16:22

Samsun'da iki gündür kayıp olarak aranıyordu: Esma Türkel baraj gölündeki aracında ölü bulundu

Samsun'un Bafra ilçesinde iki gündür kayıp olarak aranan Harita Mühendisi Esma Türkel, baraj gölünde ulaşılan aracında ölü bulundu.

Samsun'da iki gündür kayıp olarak aranıyordu: Esma Türkel baraj gölündeki aracında ölü bulundu

Fotoğraf: AA

24.06.2026 09:09

Ebola salgını yayılıyor: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde can kaybı 267'ye çıktı

Dünya Sağlık Örgütü, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının yayılmaya devam ettiğini bildirerek, ilk ayda ulaşılan bin 48 vakanın şimdiye kadarki en yüksek sayı olduğunu açıkladı. Salgın nedeniyle şu ana kadar 267 kişi hayatını kaybetti.

Ebola salgını yayılıyor: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde can kaybı 267'ye çıktı

Fotoğraf: Kampus Production/Pexels

24.06.2026 15:29

İklim değişikliği Doğu Akdeniz'i ve Türkiye'yi 'nemli ve bunaltıcı' bir kapanın içine çekiyor

Climate Central'ın analizine göre iklim değişikliği, tehlikeli derecede nemli ve sıcak günlerin sayısını son 50 yılda iki katından fazla artırdı. Uzmanlar, Türkiye ve Doğu Akdeniz'de ısı stresinin büyüdüğünü belirtiyor.

İklim değişikliği Doğu Akdeniz'i ve Türkiye'yi "nemli ve bunaltıcı" bir kapanın içine çekiyor

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!