23.06.2026 19:53

Dersim’de öğretmenlere yönelik polis şiddeti protesto edildi

Eğitim Sen Dersim Şubesi, insanca yaşam ve taban maaş hakkı için mücadele eden öğretmenlere yönelik müdahale, gözaltı ve barikatlara karşı ses yükseltti: “Öğretmenlerin taleplerine çözüm yerine barikat çıkarılması kabul edilemez.”

Dersim’de öğretmenlere yönelik polis şiddeti protesto edildi

Dersim- Eğitim Sen Dersim Şubesi, Ankara’da eylemlerini sürdüren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri ve mülakat mağduru öğretmenlere yönelik polis müdahalesini protesto etti. Sanat Sokağı’nda yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Dersim Şube Sekreteri İlhan Öner okudu. Öner, öğretmenlerin taban maaş, güvenceli çalışma, insanca yaşam koşulları ve mülakat mağduriyetlerinin giderilmesi talepleriyle günlerdir Ankara’da mücadele ettiğini belirterek, yetkililerin sessizliğine karşı öğretmenlerin açlık grevine başladığını hatırlattı.

“Öğretmenlerin karşısına çözüm yerine barikat çıkarılıyor”

Öner, öğretmenlerin seslerini duyurmak amacıyla gerçekleştirmek istedikleri yürüyüşün polis tarafından engellendiğini, yapılan müdahalede biber gazı kullanıldığını, çok sayıda öğretmenin darbedildiğini ve gözaltına alındığını söyledi. Öğretmenlere yönelik müdahalelerin artık istisnai olmaktan çıktığını ifade eden Öner, anayasal haklarını kullanmak isteyen eğitim emekçilerinin günlerdir polis ablukası ve şiddetiyle karşı karşıya bırakıldığını dile getirdi.

Öğretmenlerin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunların çözülmesi gerekirken taleplerine polis müdahalesiyle yanıt verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Öner, özel sektörde çalışan öğretmenler için taban maaş hakkının yasal güvenceye alınmasını, güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını ve mülakat mağduru öğretmenlerin haklarının teslim edilmesini istedi. Açlık grevindeki öğretmenlerin taleplerinin karşılanması ve sendikal faaliyetlere yönelik engellemelerin son bulması çağrısında bulunan Öner, öğretmenlerin ortak mücadelesinin büyütülmesi gerektiğini ifade etti.

(Evrensel)
23.06.2026 15:56

İmamoğlu’ndan Erhan Karaal vurgusu: 'İddia makamı dahil herkes zan altındadır'

İBB davasının 55. celsesinde konuşan Ekrem İmamoğlu, kaçırılarak işkence gören Kültür AŞ yöneticisi Erhan Karaal’ın yaşadıklarını hatırlatarak, bunların iftiraların sonucu olduğunu belirtti.

İmamoğlu’ndan Erhan Karaal vurgusu: "İddia makamı dahil herkes zan altındadır"
23.06.2026 11:38 / Güncelleme: 12:00

İş cinayetlerinde ilk beş neden arasında: Akıma kapılan işçi yüksekten düşerek yaşamını yitirdi

Bursa'da bir binada çalışma yaptığı sırada yukarı çektiği su oluğu halatının kopmasıyla elektrik akımına kapılan 42 yaşındaki işçi Ferdi Aydemir, 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

İş cinayetlerinde ilk beş neden arasında: Akıma kapılan işçi yüksekten düşerek yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Kadir İnci/AA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
23.06.2026 15:37

İstanbul'da 4 ilçeye su kesintisi uyarısı: Bazı mahallelere 10 saat su verilemeyecek

İSKİ, Kağıthane-Bahçelievler tünel hattındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Esenler'in bazı mahallelerinde yarın gece 10 saat süreyle su kesintisi uygulanacağını duyurdu.

İstanbul'da 4 ilçeye su kesintisi uyarısı: Bazı mahallelere 10 saat su verilemeyecek

Fotoğraf: Jos Speetjens/Unsplash

23.06.2026 15:45 / Güncelleme: 15:55

LeMan'a saldırı davasında arbede: Saldırgan grup adliyede tekbir getirdi

LeMan dergisine saldıran Büyük Doğu Akıncıları Derneğinin İl Başkanı Alper Kaan Aykut’un yargılandığı dava için adliyede toplananlar tekbir getirdi. Polis müdahalesi sırasında arbede yaşandı.

LeMan'a saldırı davasında arbede: Saldırgan grup adliyede tekbir getirdi

Fotoğraf: MA

23.06.2026 10:20 / Güncelleme: 10:23

Ankara'da scooter ile giderken araç çarpan çocuk yaşamını yitirdi

Scooter ile yol kenarından giden A.Y.A.’ya hafif ticari araç çarptı. Yaralı çocuk hastaneye kaldırıldı. A.Y.A. müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ankara'da scooter ile giderken araç çarpan çocuk yaşamını yitirdi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!