İş cinayetlerinde ilk beş neden arasında: Akıma kapılan işçi yüksekten düşerek yaşamını yitirdi
Bursa'da bir binada çalışma yaptığı sırada yukarı çektiği su oluğu halatının kopmasıyla elektrik akımına kapılan 42 yaşındaki işçi Ferdi Aydemir, 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.
Fotoğraf: Kadir İnci/AA
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir inşaatta iş cinayeti yaşandı. Elektrik akımına kapılarak yaklaşık 12 metre yükseklikten düşen işçi hayatını kaybetti.
AA'da yer alan habere göre, Cerrah Mahallesi Gazi Mareşal Atatürk Caddesi'nde bir binada çalışma yapan Ferdi Aydemir'in (42), makara sistemiyle yukarıya çektiği su oluğu halatının kopması sonucu elektrik hattına temas etti. Bu sırada akıma kapılan Ferdi Aydemir, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 12 metre yükseklikten düştü. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Ferdi Aydemir'in hayatını kaybettiği belirlendi. Aydemir'in cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından hastane morguna gönderildi.
İnşaatlarda ihmal can alıyor
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin mayıs ayı raporuna göre, en az 212 işçi çalışırken yaşamını yitirdi.
Her ne kadar net rakam bilinemese de elektrik akımına kapılarak gerçekleşen ölümler, Türkiye'deki iş cinayeti nedenleri arasında -özellikle inşaat, enerji ve metal iş kollarında- her ay ilk beş-altı ölüm sebebi arasında yer alıyor.
Son olarak Trabzon'da genç bir işçi, inşaatın temelindeki suda ölü bulunmuştu. İşçinin elektrik akımına kapılıp düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyordu. (İşçi Sendika Servisi)
Evrensel'i Takip Et