21.06.2026 19:54 / Güncelleme: 20:07

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de ressam Hamza Saykan'dan: Atatürk tablosunu geri aldı

"Gördüm ki Kemal Bey yanlış yolda" diyen ressam Hamza Saykan, 2021 tarihinde CHP Genel Merkezine verdiği yağlı boya Atatürk tablosunu geri aldı.

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de ressam Hamza Saykan'dan: Atatürk tablosunu geri aldı

'Mutlak butlan' kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler sürüyor.

"Müzisyenlerin eserlerini butlan yönetiminin kullanmasını yasaklamasını yürekten destekleyerek ben de tarihin doğru tarafında yer almak istedim" diyen ressam Hamza Saykan, 2021 yılında CHP Genel Merkezine verdiği yağlı boya Atatürk tablosunu geri aldığını açıkladı.

"Yanı başında görülmesine gönlüm razı olmadı"

Saykan, Instagram hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Üzgünüm...

Dün akşam Sözcü TV izlememe kararı aldım ve izlemedim. Bugün sosyal medyada net olarak gördüm ki Kemal Bey yanlış yolda. CHP Genel Merkezindeki basın görüşmelerinde kullanılmak üzere 2021'de iki tane büyük boy yağlı boya Atatürk resmi ve bir saat vermiştim. Defalarca da salonun ortasına konularak çok güzel bir görsel oluşturmuştu. Geldiğimiz noktada bu resmimim ekranda Kılıçdaroğlu'nun yanı başında görülmesine gönlüm razı olmadı. O nedenle bu resmi geri aldım. Müzisyenlerin eserlerini butlan yönetimimin kullanmasını yasaklamasını yürekten destekleyerek ben de tarihin doğru tarafında yer almak istedim. 

Kemal Bey için çok çalıştık onca yanlışına karşın.

Geldiğimiz noktada artık sessiz kalmanın zamanı değil.

Ancak şunu belirtmeden de geçemeyeceğim. Kemal Bey'in yanlışı ne kadar büyük olursa olsun hakaret edilmesini asla onaylamıyorum.

Yakın zamanda yanlışının farkına varacak ya da halk yanlışını yüzüne vuracak.

İşte o zaman bu resmim de CHP Genel Merkezine geri dönecek."

(Politika Servisi)
21.06.2026 16:40 / Güncelleme: 17:39

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Galatasaray ile Mauro Icardi arasında yürütülen sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlık nedeniyle çıkmaza girdiği öne sürüldü. İddiaya göre sarı-kırmızılı yönetimin teklif ettiği şartlar ile Arjantinli yıldızın talepleri arasında uzlaşma sağlanamadı.

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Fotoğraf: DHA

21.06.2026 15:40 / Güncelleme: 17:07

Translar yasaklara rağmen yürüdü: 'Birbirimizi kentin dört bir yanında bulduk'

12. İstanbul Trans Onur Yürüyüşü, yasak ve polis ablukasına rağmen Kadıköy'de gerçekleştirildi. Translar, nefret cinayetlerinde yaşamını yitirenleri anarken hormon erişimindeki kısıtlamalara ve ayrımcı politikalara tepki gösterdi.

21.06.2026 16:07

Ahmet Özer, Devlet Bahçeli ile süreç görüşmesini anlattı

Ahmet Özer, Devlet Bahçeli'nin PKK'nin sembolik silah yakma törenine dair "Keşke o kadınlar silahları yaktıktan sonra ellerini kollarını sallayarak Türkiye’ye gelselerdi. Onların tutuklanmasına izin vermezdik" dediğini söyledi.

Ahmet Özer, Devlet Bahçeli ile süreç görüşmesini anlattı

Fotoğraf: ANKA

21.06.2026 12:32

Isparta'daki tur midibüsü kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Isparta'nın Gelendost ilçesinde dün tur midibüsünün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybedenlerden 4'ünün kimlikleri belli oldu. Midibüsün sürücüsü gözaltına alındı.

Isparta'daki tur midibüsü kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Fotoğraf: DHA

21.06.2026 18:39

Raviva Kozmetik'te katledilen işçilerin aileleri: Adalet mücadelemiz devam edecek

Ravive Kozmetik'te yakınlarını kaybeden aileler Gebze'de adalet nöbetini sürdürüyor. Eylemde konuşan Selçuk Çiftçi, "Patronların çocuklarının bu fabrikalarda çalışma ihtimali yok" derken Hakkı Özdal ise Gebze basınına davayı takip etme çağrısı yaptı.

Raviva Kozmetik'te katledilen işçilerin aileleri: Adalet mücadelemiz devam edecek

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!